JEUGD (1): DFC A1 wint bij Pelikaan en ziet concurrent verliezen

10 april 2008 678x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): DFC A1 wint bij Pelikaan en ziet concurrent verliezen

DFC A1 pakte vanmiddag drie belangrijke punten door de inhaalwedstrijd bij Pelikaan A1 met 0-2 te winnen. De eindstand was reeds bij rust bereikt. De goals kwamen op naam van Lutfullah Kilic en Ibo Karasahin, beide na prima assists van spits Marvin Hooplot.


Door de overwinning versterkte DFC zijn kansen op de derde plaats in de eindrangschikking. Die geeft recht op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de derde divisie. Eén van de concurrenten voor die positie, het Tielse Theole, verloor vanmiddag bij koploper Oranje Wit. Dat betekende dat DFC vanmiddag een dubbelslag sloeg.


DFC begon het duel bij Pelikaan sterk en domineerde eigenlijk heel de wedstrijd. Bij rust stond het zodoende terecht al 0-2. Na de hervatting kreeg Thomas van Brakel rood, waarna DFC met tien man verder moest.


Een tevreden en opgeluchte DFC-trainer Frank Zwakhals: ,,Pelikaan kreeg toen weer wat hoop maar door de boel goed georganiseerd te houden kregen we weer snel grip op de wedstrijd. We konden zo de wedstrijd simpel uitspelen. De ploeg verdient vandaag een groot compliment want er is heel de wedstrijd gespeeld als een eenheid’’.


Opstelling DFC A1: Koen van Torenburg, Thomas van Brakel, Jelle Cové (46m Kevin Verstegen), Aike Janssen, Jonathan Dubbeldam, Sabit Kayhan (46m Joey Goossens), Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Ahman Dhondai, Ibo Karasahin (60m Firat Kaynar), Marvin Hooplot.


Uitslagen hoofdklasse B A-junioren van vandaag: Pelikaan – DFC 0-2, Oranje Wit – Theole 3-0, VVGZ – RKTVV 5-2.


Stand: Oranje Wit 20-51, RKDVC 20-47, Theole 20-35, Dongen 20-35, DFC 19-34, VVGZ 18-33, SAB 20-24, Pelikaan 19-21, Wieldrecht 20-18, Uno Animo 20-18, RKTVV 20-14, Oosterhout 20-6.


Programma: Woensdag 16 april DFC – VVGZ (19 u).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com