JEUGD (1): DFC A1 verliest topper om derde plaats (3-2)

19 april 2008 736x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): DFC A1 verliest topper om derde plaats (3-2)

In de hoofdklasse B van de A-junioren pakte Oranje Wit vanmiddag zoals verwacht het kampioenschap door RKTVV met 5-0 te verslaan. DFC A1 liep bij VVGZ A1 tegen een 3-2 nederlaag aan en zag zo met nog een speelronde te gaan z’n kansen op de derde plek in de eindrangschikking flink slinken. Die plek geeft deelnamerecht aan de promotie-nacompetitie.


DFC begon het belangrijke duel bij VVGZ, waartegen woensdag jl. in een inhaalwedstrijd thuis 2-2 was gespeeld, uitstekend. Nadat een kopbal van Aike Janssen van de lijn was gehaald, scoorde de attente Ibo Karasahin in de rebound (0-1). DFC-trainer Frank Zwakhals: ,,Na dat goede begin zakten we weer wat in. We hielden het spel te kort waardoor VVGZ weer in het spel kon komen. VVGZ wist overigens ook niets te creëren.’’


Na rust zat DFC voortdurend in de verdrukking. VVGZ kwam al snel op 1-1 na een dekkingsfout en nam uit een vrije schop zedlfs een 2-1 voorsprong. Marvin Hooplot gaf DFC eveneens uit een vrije schop weer moed (2-2) maar in de blessuretijd sloeg VVGZ alsnog toe na een afgeslagen hoekschop (3-2).


Opstelling DFC A1: Koen van Torenburg, Thomas van Brakel, Kevin Verstegen (Michael Nieboer), Aike Janssen, Jonathan Dubbeldam, Firat Kaynar (Joey Goossens / Matthijs Jongeneel), Hikmet Uysal, Luthullah Kilic, Ahman Dhondai, Ibo Karasahin, Marvin Hooplot.Uitslagen hoofdklasse B A-junioren vanmiddag: Wieldrecht – Oosterhout 3-2, Pelikaan – SAB 0-0, Oranje Wit – RKTVV 5-0, Dongen – RKDVC 2-1, Theole – Uno Animo 1-2, VVGZ – DFC 3-2.


Stand: Oranje Wit 21-54 (kampioen), RKDVC 21-47, Dongen 21-38, VVGZ 20-37, Theole 21-35, DFC 21-35, SAB 21-25, Pelikaan 20-22, Wieldrecht 21-21, Uno Animo 21-21, RKTVV 21-14, Oosterhout 21-6.


*Onze felicitaties gaan uit naar kampioen Oranje Wit, dat als een van de weinige ploegen in deze competitie twee keer wist te winnen van DFC.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com