JEUGD (1) : DFC A1 sluit competitie af met thuisnederlaag*Ook C1 onderuit

26 april 2008 720x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1) : DFC A1 sluit competitie af met thuisnederlaag*Ook C1 onderuit

DFC A1 sloot de competitie in de hoofdklasse B vanmiddag af met een 0-1 nederlaag tegen Wieldrecht A1. Door die zege speelden de gasten zich definitief in veilige haven. Voor DFC stond er vooraf niets meer op het spel.


De ploeg van trainer Frank Zwakhals eindigde niettemin verdienstelijk op de zesde plaats, verkeerde nimmer in degradatiegevaar en had lange tijd nog uitzicht op de derde of vierde plaats die deelname aan de promotiecompetitie had kunnen opleveren. Dat ticket ging nu naar Dongen. DFC A1 kan zich nu volledig richten op de Dordt Centraal Jeugdbokaal, het populaire toernooi waarin het de zware groepsfase knap overleefde en half mei voor de tweede ronde in actie komt. Voor die ronde moet nog worden geloot.


VVGZ pakte ondanks verlies bij runner-up RKDVC toch de derde periodetitel in de hoofdklasse B omdat de enige concurrent voor die prijs, het Bredase SAB, thuis onderuitging tegen Theole.


Uitslagen hoofdklasse B A-junioren van vandaag: DFC A1 – Wieldrecht A1 0-1, RKTVV – Dongen2-3, RKDVC – VVGZ 3-1, SAB – Theole 2-3, Uno Animo – Oranje Wit 0-9, Oosterhout – Pelikaan 0-2.


Eindstand (22 wedstrijden): Oranje Wit 57 (kampioen), RKDVC 50*, Dongen 41*, VVGZ 38*, Theole 38, DFC 35, Pelikaan 26, SAB 25, Wieldrecht 24, Uno Animo 21, RKTVV 14, Oosterhout 6.


*=Nacompetitie om promotie naar derde divisie.


**DFC C1 verloor vanmiddag thuis verrassend van GSC C1 met 0-2.  Achteraf viel dat best te begrijpen. Voor aanvang van de wedstrijd was immers al duidelijk dat EBOH C2 thuis z´n laatste competitiewedstrijd met 6-1 had gewonnen van Heerjansdam C1. EBOH werd daardoor onbereikbaar voor runner-up DFC en pakte zodoende het kampioenschap. Met die wetenschap kon DFC, dat twee uur later aftrapte dat de kersverse kampioenen, niet meer de gewenste inspiratie opbrengen. Met de tweede plek in de eindrangschikking kan de ploeg niettemin terugblikken op een uitstekend seizoen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com