Historische tekening DFC-complex bij begin Duitse bezetting Nederland

30 april 2008 670x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Historische tekening DFC-complex bij begin Duitse bezetting Nederland

Binnenkort is het weer 4 en 5 mei. Bijzondere dagen waarbij wordt stilgestaan bij zwarte bladzijden uit de recente geschiedenis van Nederland, de bezetting van Nederland tussen 1940 tot 1945 door de Duitse fascisten.


Overigens werd in die oorlogsjaren ´gewoon´ gevoetbald. Zo bereikte DFC in 1943 de finale om de KNVB-beker waarin het in het Amsterdamse Olympisch Stadion werd geklopt door Ajax. DFC vierde in dat jaar ook ´op gepaste wijze´ z´n zestigjarig bestaan. Tijdens de bezetting speelde DFC op het inmiddels historische complex aan de Markettenweg pal achter het huidige station Dordrecht CS (zijde Weizigtpark).


Volgens DFC-archivaris Arie Heijstek ´is over DFC in oorlogstijd niet veel bekend´. ,,Geen foto’s maar wel een tekening van de Markettenweg op 10 mei 1940, de dag dat Duitse legers Nederland binnenvielen. Na het vertrek van de Duitsers bleek er veel schade te zijn, gezien de inhoud van diverse officiële stukken waarin opsommingen van de vernielingen staan vermeld´´.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com