Geert Groote en De Bever kampioenen Schoolvoetbal Dordrecht

21 april 2008 799x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Geert Groote en De Bever kampioenen Schoolvoetbal Dordrecht

Het Dordtse Schoolvoetbaltoernooi is dit jaar bij de jongens (basisgroepen 7&8) gewonnen door Geert Groote. Bij de meisjes (eveneens groepen 7&8) ging de titel naar De Bever (2). De finales werden vanmiddag gespeeld op het complex van DFC, waar ook na afloop de prijzen aan de dolgelukkige jongelui werden uitgereikt.

De finaledag was georganiseerd door de Vereniging Oud-DFC en de sportdienst van de gemeente Dordrecht. De organisatie toonde zich zeer tevreden over de fantastische inzet van de vele vrijwilligers, onder wie de scheidsrechters.


De jongensfinale ging tussen Geert Groote en De Repelaer. Dat werd een spannend duel dat uiteindelijk onbeslist eindigde (2-2). Strafschoppen moesten toen de beslissing brengen. Uiteindelijk bleken de jongens van Geert Groote iets meer bedreven in deze altijd moeilijke discipline.


Bij de meisjes stonden De Bever 2 en School Vest tegen elkaar in de finale, nadat ze als eerste waren geëindigd in hun poule. Ook die eindstrijd werd een spannende aangelegenheid, waarin één doelpunt uiteindelijk voldoende bleek. Dat werd gescoord door De Bever zodat deze meisjes zich de titel Schoolvoetbalkampioen van Dordrecht mochten aanmeten.


Op de finaledag kwamen zes jongensteams en even meisjesteams in actie. Zowel bij de jongens als bij de meisjes werd in twee poules een halve competitie gedraaid. De poule-winnaars plaatsten zich voor de Grote Finale. De dertien ploegen hadden op 2 en 9 april de voorronden gewonnen, die ook deels bij DFC werden gespeeld.


Eindstanden jongens: Poule A: 1 De Repelaer Sth, 2 De Keerkring 1, 3 De Albatros. Poule B: 1 Geert Groote, 2 Johan Friso 3, 3 Obs Dubbeldam.


Finale: Geert Groote – De Repelaer 2-2 (Geert Groote w.n.s.); 3de en 4de plaats: De Keerkring – Johan Friso 5-1.


Eindstanden meisjes: Poule C: 1 School Vest, 2 De Keerkring, 3 De Albatros, 4 De Griffioen 3. Poule D: 1 De Bever 2, 2 De Sterrekijker 2, 3 De Regenboog.


Finale: School Vest – De Bever 0-1; 3de en 4de plaats: De Keerkring – De Sterrekijker 0-1.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com