EMMA – DFC (2): DFC kan zich nederlaag bij Emma kwalijk nemen

13 april 2008 1903x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor EMMA – DFC (2): DFC kan zich nederlaag bij Emma kwalijk nemen

De 2-0 nederlaag bij SC Emma heeft DFC vanmiddag volledig aan zichzelf te wijten. Het elftal van trainer Laurens Gerlich liet een unieke kans liggen om een laatste stap naar de derde en laatste periodetitel van het seizoen te maken, om zodoende alsnog promotie naar de derde klasse af te dwingen. Zelfs met een speler minder in het veld ging de thuisclub er met de volledige buit vandoor.


DFC dient daardoor in de laatste twee wedstrijden van de competitie de achtervolging op SC Emma in te zetten om toch nog voor een prijsje in de vierde klasse C van het zaterdagamateurvoetbal in aanmerking te komen. Met de wedstrijden tegen Lekvogels en kampioen SVW voor de boeg zal dat geen eenvoudige opgave zijn.


Zeker niet op de manier zoals de Dordtenaren zich in de laatste weken etaleren. Tegen Drechtstreek was het vorige week al niets, om over de vertoning bij SC Emma maar niet te spreken. DFC liet zich door het voormalige SC Reeland de kaas volledig van het brood eten, met de achtste nederlaag van het seizoen als gevolg. Zelfs met een man meer in het veld was het Dordtse rood-en-wit niet in staat om het duel een positieve wending te geven. Sterker, SC Emma was vooral in de tweede helft de betere ploeg. Na de goal van Bart Vosselman in de 56ste minuut speelde de thuisclub zelfs een gewonnen wedstrijd.


DFC drong wel aan, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Alleen invaller Ibo Karasahin was dicht bij de gelijkmaker, maar vond de doelman op zijn weg. Zo ook een afgekeurd doelpunt van Merijn van Groesen vanwege buitenspel niet de gelijkmaker opleverde. Het was tenslotte in blessuretijd Willy Hanst, die voor SC Emma de stadsderby definitief besliste. Ook de goed keepende Danny Peters kon voor DFC de 2-0 niet voorkomen. (Verslag Peter de Roo)


SC Emma-DFC 2-0 (0-0). 56. Bart Vosselman 1-0, 90+1. Willy Hanst 2-0. Scheidsrechter: Van Herk.


Opstelling DFC: Danny Peters; Mark Jongeneel, Merijn van Groesen, Marco van Woerkom, Davey Bommel (58. Coskun Altintas); Louisiano Trinidad, Ernst de Pee (83. Marcel van Nes), Davut Sahan (65. Ibo Karasahin), Marlon Kramer; Robin Ramesar, Maarten Zilverschoon.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com