DRECHTSTREEK – DFC (2): DFC struikelt opnieuw over vaste kwelgeest

5 april 2008 671x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DRECHTSTREEK – DFC (2): DFC struikelt opnieuw over vaste kwelgeest

DFC heeft zich in de strijd om de derde periodetitel in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal een slechte dienst bewezen door met 3-0 bij Drechtstreek te verliezen. Alle kansen zijn voor de Dordtenaren op deze tussentijdse prijs nog niet verloren, maar dan is het in elk geval wél zaak om komend weekeinde de stadsderby bij SC Emma in winst om te zetten. Alleen dan blijft het elftal in de race voor de toegift, die recht geeft op de nacompetitie met een mogelijke promotie naar de derde klas.


Inmiddels lijkt Drechtstreek voor DFC te zijn uitgegroeid tot een kwelgeest van een hogere orde, want na de verloren thuiswedstrijd (0-2) in het najaar, ging ook het duel van zaterdagmiddag voor de Dordtenaren kansloos verloren. Vorig seizoen kwam DFC ook al niet tot winst tegen de Papendrechters.


In Papendrecht nam de thuisclub zaterdag via Jeroen Kuil al na twee minuten de leiding. DFC verloor alle duels op het middenveld en kon zich gelukkig prijzen dat het met de rust met een 2-0 achterstand de kleedkamers kon opzoeken. Behalve na vrije trappen van Robin Ramesar en Maarten Zilverschoon, en een uitgelezen mogelijkheid voor Coskun Altintas viel er voor de thuisclub nauwelijks enig gevaar te duchten.


Ook in de tweede helft was Drechtstreek, zeker in de beginfase, de betere ploeg. De 3-0 van Peter van der Heide was daarvan een direct gevolg. Vanaf dat moment nam DFC de touwtjes in handen, ook doordat de Papendrechters niet verder aandrongen en de riante voorsprong wensten te verdedigen. Er waren nog wat kansjes voor de Dordtenaren, maar een beter resultaat zat er voor trainer Gerlich en zijn mannen deze middag niet in. (Verslag Peter de Roo). 


Drechtstreek-DFC 3-0 (2-0). 2. Jeroen Kuil 1-0, 35. Peter van der Heide 2-0, 53. Peter van der Heide 3-0.

Opstelling DFC: Danny Peters; Davey Bommel (60. Louisiano Trinidad), Marco van Woerkom, Ernst de Pee, Dennis Raaymakers; Stephan van Beusekom, Robin Ramesar, Mark Jongeneel, Marlon Kramer (40. Davut Sahan); Coskun Altintas, Maarten Zilverschoon.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com