DORDTS SCHOOLVOETBAL (2): Tactiekbesprekingen en warming-ups…

2 april 2008 2100x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DORDTS SCHOOLVOETBAL (2): Tactiekbesprekingen en warming-ups…

Even na een uur vanmiddag druppelden de eerste scholieren binnen bij DFC. Even wat onwennig. Meest gestelde vragen: waar moeten we ons melden en waar zijn onze kleedkamers?


Gelukkig hingen bij de ingang van het DFC-gebouw prints met de kleedkamer- en veldindeling voor de deelnemende schoolteams. Er werd op drie velden gespeeld, waarvan er twee waren opgeknipt in vier halve (pupillen)velden. Voor het onderbrengen van de deelnemers had de DFC-organisatie een beroep gedaan op de kleedaccommodaties van de buren RCD en FC Dordrecht. Het aantal eigen kleedkamers was  namelijk niet toereikend gezien de omvang van het deelnemersveld (twintig teams).


Kort na half twee kon de aftrap van de eerste wedstrijden worden verricht. Het enthousiasme spatte er op de diverse velden vanaf. Sommige teams hielden heuse warming-ups en ondergingen voor aanvang van een wedstrijd een door de meester geleide peptalk met tactiekbespreking. Langs de lijn stonden tal van ouders en grootouders hun pupillen aan te moedigen op de nette wijze zoals die sinds enige tijd ook in de bekende Sire-reclame op de radio te horen is.


Ook werkte het weer mee: het bleef droog in een temperatuur die de meeste voetballers doorgaans prima bevalt.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com