DFC PAKT PERIODE (3): ´Het eerste succes na heel veel tegenslagen´

26 april 2008 2277x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC PAKT PERIODE (3): ´Het eerste succes na heel veel tegenslagen´

Na de eerste natte geneugten in Gorcum zette de DFC-selectie het periodefeest zaterdagavond voort in het eigen clubgebouw. Niet alleen de spelers straalden, ook hun leiders Cees van Woerkom en Ton Lucas. Hoe bescheiden ze zich ook opstelden, feit blijft dat zij een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes. Steeds staan en stonden ze klaar voor ´hun jongens´.


Tussen de meeste spelers en hun leiders is een hechte band gegroeid. Drie jaar geleden vormde de kern van het elftal nog het jeugdteam DFC A1. Met Cees van Woerkom als leider en Laurens Gerlich als trainer. Toen in september 2006 DFC A1 ineens de hoofdvlag van DFC moest gaan dragen, kregen Cees en Laurens bij het trekken van de kar steun van Ton Lucas en Geug Leendertse. Twee mannen met een echt DFC-hart en het zeldzame vermogen zichzelf goeddeels weg te cijferen ten faveure van de selectie. Zo ook verzorger Hans van den Berg, af en toe mopperend maar in werk en uitvoering inmiddels ook een op-en-top DFC´er. Terecht dat dit vijftal deelde in het feest- en eerbetoon.


Cees van Woerkom: ,,Dit is fantastisch voor de groep. Het is het eerste succes na heel veel tegenslagen. Maar ook voor de club is dit succes enorm positief. Als leiders zijn we heel trots op wat is bereikt met onze beperkte middelen. Dit is ook een mooi moment om Geug Leendertse te complimenteren. Hij is een beetje de Stille Kracht van het begeleidingsteam, een man die niet op de voorgrond wil treden. Vanmiddag direct na afloop kreeg ik een dikke kus van hem op mijn voorhoofd. Zo iets doet je heel erg goed´´.


Langs de lijn in Gorcum hadden zich ook diverse DFC-fans verzameld. Het binnenhalen van de periodetitel bezorgde hen een nostalgisch gevoel. Maar ook een positieve impuls: Nieuw DFC is heel constructief terug op het goede spoor.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com