DFC PAKT PERIODE (2): Dominerend DFC slaat na rust toe met drie gave goals

26 april 2008 779x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC PAKT PERIODE (2): Dominerend DFC slaat na rust toe met drie gave goals

Onder bijna zomerse omstandigheden kende het treffen tussen SVW en DFC een tam, aftastend begin. DFC, wetend dat de snelle Gorcumse aanvallers dit seizoen in 25 duels al 92 treffers hadden geproduceerd, koos begrijpelijk niet voor een doldriest aanvalspatroon. Dat zou, ook al moest DFC winnen, zelfmoord betekenen.


Toen uit de tussenstanden bleek dat rivaal Arkel bij hekkensluiter Noordeloos op meer weerstand stuitte dan verwacht (lange tijd stond het er dubbelblank) verdween bij DFC elk spoortje krampachtigheid en faalangst. De wetenschap dat de ploeg kwalitatief niet mager afstak bij SVW leverde een extra positieve impuls op. En zo werd DFC in het eerste bedrijf de dominerende ploeg met diverse mogelijkheden. Davut Sahan en Maarten Zilverschoon gooiden als eersten met fraaie solo-acties de schroom van zich af. Dennis Raaymakers testte met een afstandsschot de doelman van SVW en Davut Sahan zag een kopbal op de Gorcumse lat belanden. Pas in de extra tijd van de eerste helft kon SVW wat terugdoen met een geblokt schot en een inzet die bekwaam werd verwerkt door DFC-keeper Danny Peters.


In het tweede bedrijf bleef DFC de aanval zoeken. Maarten Zilverschoon strandde na een steekpas van Davut Sahan maar net op een alerte doelman, maar in de vijfde minuut was het toch raak. Maarten Zilverschoon transporteerde een verre uittrap van Danny Peters razendsnel door naar Louisiano Trinidad die gaaf afrondde (0-1). SVW, niet gewend aan een achterstand, reageerde fanatiek. DFC kende geluk dat een vrije trap onhoudbaar voor Danny Peters stuk spatte op de lat.


Maar juist de offensieve bedoelingen van de Gorcumse kampioen waren een kolfje naar de hand van DFC, dat – geïnspireerd door de belangrijke voorsprong – met snelle uitvallen toch voor de meeste dreiging bleef zorgen. Dat leidde er toe dat SVW in de 80ste minuut aan de noodrem moest trekken. De doorbrekende Davut Sahan werd onderuit geschoffeld. De arbiter trok terecht rood en haalde die kleur direct er op nogmaals uit de achterzak toen SVW wat al te heftig protesteerde. SVW had zichzelf door dat kortstondige kaartenfestival de das omgedaan.


Met twee man meer binnen de lijnen restte DFC niet anders dan de genadeklap uit te delen. Davut Sahan voltrok uiteindelijk het vonnis over het verbouwereerde SVW met twee gave goals (0-3) en verzekerde DFC zo van deelname aan het belangrijke toetje: de promotie-nacompetitie.


(Tekst: Fred van Dongen – Foto´s: Hans Jongeneel)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com