DFC PAKT PERIODE (1): D-day werd een fantastische DFC-day

26 april 2008 796x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC PAKT PERIODE (1): D-day werd een fantastische DFC-day

En zo werd D(ecision)-day DFC-day. Overal in de DFC-gelederen proefde je in de aanloop naar het cruciale duel met kampioen SVW ingetogen hoop. Ingetogen omdat DFC van de kanshebbers op de derde periodetitel in 4C voor de zwaarste klus stond. Vonden de roodwitte aanhangers. En ze stonden niet alleen in die opvatting.


Bij de concurrenten Arkel, SC Emma en Asperen waren ze al dagen tevoren driftig aan het rekenen geslagen. Omdat bij gelijk eindigen qua puntental de doelsaldi de doorslag zouden geven. DFC stond weliswaar twee punten voor, maar de optie dat de jeugdige formatie van trainer Laurens Gerlich kampioen SVW zou kloppen, werd door de rivalen voor een mission impossible gehouden. En zo vlogen vooraf de rekensommen over tafel. Arkel moest met twee goals verschil winnen van hekkensluiter Noordeloos en verder hopen op een misstap van DFC; SC Emma en Asperen die elkaar troffen braken zich bijna de hersens over hoeveel goals ze tegen elkaar zouden moeten scoren om Arkel en DFC op doelsaldo te overtreffen. Maar niemand die echt rekening hield met het meest overzichtelijke scenario, een zege van DFC.


Uiteindelijk bleek de eenvoud weer eens de oplossing. DFC klopte kampioen SVW op eigen terrein en hoe. De Gorcumers, die vooraf al aangaven niets cadeau te willen geven, raakten na de hervatting zo verbouwereerd over kwaliteit en tegenstand van DFC dat ze enkele malen moesten grijpen naar het wapen van de zware overtreding. Dat leverde bij een 0-1 voorsprong van DFC de kampioen twee rode kaarten op. En zo zette het ijzersterke SVW zichzelf tien minuten voor tijd buitenspel. DFC profiteerde van twee man meer en liep uit naar een verdiende 0-3 winst, goed voor de derde periodetitel en deelname aan de promotie-nacompetitie. D-day was DFC-day geworden.


(Tekst: Fred van Dongen – Foto´s: Hans Jongeneel)


Scoreverloop: 50m Louisiano Trinidad 0-1,  87m Davut Sahan 0-2, 90(+4)m Davut Sahan 0-3.


Opstelling DFC: Danny Peters, Dennis Raaymakers, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Louisiano Trinidad (80m Marlon Kramer), Ernst de Pee, Robin Ramesar, Merijn van Groesen (86m Stephan van Beusekom), Maarten Zilverschoon (65m Coskun Altintas), Davut Sahan. Wissels niet in actie: Michael Peters, Davey Bommel.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com