DFC – LEKVOGELS (3): Trainer Gerlich: ´Het zat eens een keer mee´

19 april 2008 1676x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – LEKVOGELS (3): Trainer Gerlich: ´Het zat eens een keer mee´

Na twee kansloze nederlagen bij Drechtstreek en SC Emma, viel er voor DFC-trainer Laurens Gerlich eindelijk weer eens iets te vieren. Een 4-2 overwinning in het thuisduel tegen Lekvogels. “Gelukkig gaat het voetballend wat beter met de ploeg,” was zijn eerste reactie. “Over de gehele wedstrijd genomen, kan ik niets anders zeggen, dat het resultaat verdiend is. Zeker in de tweede helft hebben wij meer druk naar voren gezet om een overwicht te krijgen.”


DFC was daartoe ook gedwongen na een onverwachte 1-2 achterstand. “Vanaf dat moment was het voor ons er op of er onder.” Na het wegsturen van Lekvogels-aanvoerder Barry van Bezouwen verkreeg de thuisclub zelfs een numerieke meerderheid. Met nog een half uur op de klok zette DFC de achtervolging in, en met succes. “Er waren cruciale momenten,” doelde Laurens Gerlich onder andere op de tweede strafschop voor zijn elftal. “Maar anders hadden wij het ook gered,” geloofde hij stellig. “Het heeft ons dit seizoen zo vaak tegen gezeten. Deze keer zat het ons een keer mee.”


Een hoofdrol in het treffen was weggelegd voor doelman Danny Peters. Normaal de persoon om pogingen van de tegenpartij onschadelijk te maken. “Maar voor de wedstrijd heeft hij mij aangegeven, dat als er een strafschop komt hij die wel wil nemen,” verduidelijkte DFC-trainer Gerlich. De keeper zette zijn elftal tot twee keer toe op het spoor, op weg naar een overwinning. “Waren we iets slimmer geweest, om de wedstrijd tegen 10 man uit te spelen, was de score misschien zelfs hoger geweest.”


Echt klagen kon de technische leider van het Dordtse rood-en-wit niet ´gezien de inzet van zijn ploeg en de fraaie steun langs de lijn van de trouwe supportersschare´. Trainer Gerlich en zijn manschappen zijn nog volop in de race voor de derde periodetitel. Met een mogelijke promotie naar de derde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. De opgave zaterdag in het slotakkoord van de gewone competitie is overigens een moeilijke: een uitwedstrijd tegen kampioen SVW.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com