DFC – LEKVOGELS (2): DFC kan zaterdag tegen SVW voor de prijs gaan

19 april 2008 712x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – LEKVOGELS (2): DFC kan zaterdag tegen SVW voor de prijs gaan

Zonder te overdrijven, was het treffen van DFC tegen Lekvogels de wedstrijd van Danny Peters. De doelman van de thuisclub stopte een penalty, maar geheel tegen alle logica van alle voetbalwetten in, doelpuntte de sluitpost ook nog eens twee keer. Niet dat het Dordtse rood-en-wit er plotseling een nieuwe topscorer bij heeft, maar wel een strafschoppenspecialist. Tot twee keer toe verschalkte Danny Peters namelijk zijn collega-goalie Van Zessen vanaf de stip om de belangrijke 4-2 thuiszege tegen Lekvogels in te luiden.


Cruciaal voor het verloop van de wedstrijd was ook de inbreng van scheidsrechter Safranti. De leidsman was verre van gelukkig met het constante commentaar van de gasten. Na ruim een uur spel leidde dat zelfs tot het wegsturen van Lekvogels-aanvoeder Barry van Bezouwen. Het duel was op dat ogenblik nog volledig in evenwicht.


Na de gemiste strafschop van Herman Bikker, na een uitstekende redding van Danny Peters, was het Eric van Zessen, die de bezoekers uit een daarop volgende hoekschop gelukkig op een 0-1 voorsprong zette. De gelijkmaker van DFC volgde in de tweede helft. In de 62ste minuut kon Danny Peters voor de eerste keer van elfmeter aanleggen, om dit nauwelijks een kwartier later te herhalen. Door het doelpunt van Johannes Feshasion voor Lekvogels was de score daardoor weer in evenwicht.


Uiteindelijk maakte DFC door goals van Dennis Raaymakers en Maarten Zilverschoon het verschil. Met de 4-2 zege was achteraf niets mis, maar de prijs voor het elftal trainer Laurens Gerlich kan pas komend weekeinde tegen kampioen SVW in de knip worden gestoken. Een overwinning maakt DFC zeker van deelname aan de nacompetitie. Zelfs een gelijkspel kan toereikend zijn. (Verslag Peter de Roo).


DFC-Lekvogels 4-2 (0-1). 31. Eric van Zessen 0-1, 62. Danny Peters (strafschop) 1-1, 65. Johannes Feshasion 1-2, 78. Danny Peters (strafschop) 81. Dennis Raaymakers 3-2, 88. Maarten Zilverschoon 4-2. Scheidsrechter: Safranti. Rode kaart: Barry van Bezouwen (Lekvogels).


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Marco van Woerkom, Marcel van Nes, Mark Jongeneel; Coskun Altintas (65. Louisiano Trinidad), Ernst de Pee (80. Marlon Kramer), Robin Ramesar, Merijn van Groesen, Davut Sahan, Maarten Zilverschoon.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com