DFC A1 – VVGZ A1 (2): Spannend duel krijgt terechte uitslag (2-2)

16 april 2008 701x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC A1 – VVGZ A1 (2): Spannend duel krijgt terechte uitslag (2-2)

Meer spannend dan fraai en een terechte uitslag (2-2). Dat was de algemene indruk na afloop van het belangrijke duel tussen DFC A1 en VVGZ A1 in de hoofdklasse B van de A-junioren. Aan het duel kleefden tal van wederzijdse belangen. Zowel DFC als VVGZ loert op de derde plaats in de eindrangschikking, want die geeft recht op deelname aan de promotie-competitie. De strijd om die derde stek blijft voorlopig open, al is VVGZ met het gelijkspel (2-2) iets meer gebaat dan DFC.


DFC-trainer Frank Zwakhals bleek na afloop teleurgesteld omdat zijn ploeg in de rangschikking nu wat gas moet terugnemen. Aan inzet ontbrak het van DFC-zijde niet, wel aan overleg in cruciale wedstrijdfasen. Zwakhals: ,,We begonnen goed met de snelle 1-0 van Marvin. Maar daarna namen we in het veld weer verkeerde beslissingen waardoor we niet in ons spel kwamen. Na de hervatting ging het met de meeste van onze passes verkeerd. Geleidelijk aan kregen we weer een beetje greep op de wedstrijd. Een goeie kopgoal van Aike Janssen leek ons de zege te bezorgen maar al heel snel kwam VVGZ op 2-2. Toen was het gedaan met de wedstrijd´´.


DFC kende een bliksemstart in het verlate duel. Ibo Karasahin vergat meteen na aftrap in kansrijke positie uit te halen, maar in de tweede minuut werd het toch 1-0. Marvin Hooplot speelde de VVGZ-defensie keurig uiteen. Het duurde lang tot VVGZ wat terugdeed. DFC-doelman Koen van Torenburg verrichtte enkele goede acties en had pal voor rust het geluk dat VVGZ de paal trof.


Het tweede bedrijf begon al even turbulent als het eerste met een snelle gelijkmaker van VVGZ (1-1). De gasten werden gevaarlijker mede omdat in het spel van DFC weinig lijn viel te bespeuren. VVGZ forceerde diverse hoekschoppen maar trof in DFC´s Koen van Torenburg een alerte poortwachter. Tien minuten voor tijd zag DFC inzet en karakter beloond toen de mee opgerukte voorstopper Aike Janssen een voorzet fraai binnenkopte (2-1). Helaas was de roodwitte vreugde na enkele minuten weer over toen VVGZ uit een hoekschop de gelijkmaker produceerde (2-2). (Verslag Don Fredo)


Opstelling DFC: Koen van Torenburg, Matthijs Jongeneel, Kevin Verstegen, Aike Janssen, Jonathan Dubbeldam, Sabit Kayhan (46m Ahman Dhondai), Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar, Ibo Karasahin, Marvin Hooplot. Wissels: Jelle Cové, Michael Nieboer. Invaller-scheidsrechter Jan Boet kon de kaarten op zak houden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com