DFC A1 – VVGZ A1 (1): Topper eindigt onbeslist*Emma ‘redt’ A2 met spelersbusje

15 april 2008 1687x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC A1 – VVGZ A1 (1): Topper eindigt onbeslist*Emma ‘redt’ A2 met spelersbusje

DFC A1 en VVGZ A1 deelden woensdagavond de punten (2-2). Beide ploegen zijn volop in de race voor de derde plaats in het algemeen klassement die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de derde divisie.


Met de puntendeling schoten de beide hoofdklassers zodoende weinig op, al staan de Zwijndrechtenaren er van de vier kanshebbers om de derde stek er nu relatief het best voor. VVGZ heeft weliswaar een punt minder dan de rivalen Theole, Dongen en DFC maar heeft nog een wedstrijd (uit tegen Pelikaan A1) tegoed.


De krachtmeting van woensdagavond tussen DFC en VVGZ begon een half uur te laat, omdat de aangestelde scheidsrechter R.C.J. Luyken uit Breda niet kwam opdagen. Later op de avond vertelde hij telefonisch desgevraagd niets te weten van zijn aanstelling. Gastheer DFC probeerde kort voor zeven uur een alternatieve scheidsrechter volgens de KNVB-maatstaven te regelen. Dat kostte nogal wat moeite. Uiteindelijk werd Jan Boet bereid gevonden het duel te leiden. Hij haastte zich naar DFC zodat met dertig minuten vertraging om half acht alsnog kon worden afgetrapt. Veteraan Boet, die wegens zijn verdiensten al geruime tijd geleden een hoge KNVB-onderscheiding ontving, is ook lid van het comité dat elk jaar het toernooi om de Dordt Centraal Jeugdbokaal organiseert.


Door het 2-2 gelijkspel ziet de stand er in de hoofdklasse B van A-junioren nu als volgt uit: Oranje Wit 20-51, RKDVC 20-47, Theole 20-35, Dongen 20-35, DFC 20-35, VVGZ 19-34, SAB 20-24, Pelikaan 19-21, Wieldrecht 20-18, Uno Animo 20-18, RKTVV 20-14, Oosterhout 20-6.


Programma zaterdag: Dongen – RKDVC, Oranje Wit – RKTVV, Pelikaan – SAB, Theole – Uno Animo, VVGZ – DFC, Wieldrecht – Oosterhout. 23 april: Pelikaan – VVGZ.


*DFC A2 verloor woensdagavond de inhaalwedstrijd bij Kozakken Boys A2 met 1-0. Een gelijkspel zou de krachtsverhouding meer recht hebben gedaan. A2 kende op de vooravond wat vervoersproblemen. Uiteindelijk vond DFC´s technisch coördinator Arie Evers een oplossing bij jeugdvoorzitter Jan van der Laan van ´buurman´ SC Emma. Die stelde het Emma-spelersbusje beschikbaar zodat DFC A2 alsnog op tijd in Werkendam arriveerde. Dank voor deze sympathieke geste.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com