DC JEUGDBOKAAL (2): DFC overleeft Poule des Doods dankzij inzet en gretigheid

23 april 2008 692x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL (2): DFC overleeft Poule des Doods dankzij inzet en gretigheid

Toen enkele weken geleden de loting voor de groepsfase van het toernooi om de Dordt Centraal Jeugdbokaal werd verricht, schrok DFC zich een hoedje. De ploeg belandde meteen in de Poule des Doods met als tegenstanders Oranje Wit, VVGZ en EBOH. Het lot had vier van de zeven deelnemende hoofdklassers in één groep samengedreven.


In de eerste groepswedstrijd kreeg DFC een tegenvaller te verwerken. Het ging thuis schlemielig onderuit tegen VVGZ (0-1). Het verlies werd gevolgd door een moeizame uitzege (1-2) bij EBOH, dat afgelopen maandag verrassend triomfeerde over VVGZ.  Dat laatste resultaat sterkte DFC omdat volgens de rekenkunst de ploeg zich  daardoor een minimale nederlaag bij Oranje Wit kon permitteren om de groepsfase te overleven.


Het pleit voor de mentale veerkracht van DFC dat het bij het reeds geplaatste Oranje Wit niet in z´n schulp kroop. De ploeg wilde zich bovendien revancheren voor de twee suffige competitie-nederlagen (beide 2-1) tegen Oranje Wit, dat vorige week het kampioenschap in de hoofdklasse pakte. ´Daardoor werd het weer een echte DFC –  Oranje Wit met veel inzet´, noemde DFC-trainer Frank Zwakhals het na afloop.


Op het drassige veld kwam DFC uitstekend uit de startblokken. Binnen enkele minuten zette Ibo Karasahin zijn ploeg op assist van collega-spits Marvin Hooplot al op 0-1. Een geïmponeerd Oranje Wit moest vervolgens toezien hoe DFC zich volgens Zwakhals ´heer en meester maakte van de wedstrijd´. ,,Dat zag je ook aan de vele wissels die Oranje Wit toepaste´´. Helaas verzuimde DFC dit uit te drukken in een ruime voorsprong. ,,We hadden de eerste helft zeker met 0-4 moeten afsluiten´´.  Maar in de afwerking zat het net niet mee.


Tegen de rust kreeg Oranje Wit wat mogelijkheden, maar de ploeg zou pas kort na de hervatting met een frommelgoal terugslaan (1-1). DFC liet zich door die tegenslag niet van de wijs brengen. Zwakhals terecht complimenteus: ,,De ploeg had de vaste wil om te winnen. Dat zag je ook aan de gretigheid´.  Na een kwartier maakte Ibo Karasahin handig gebruik van het gladde veld; zijn afstandsschot gleed als het ware onhoudbaar in de benedenhoek (1-2).


Oranje Wit werd daarna wel enkele malen gevaarlijk maar zou pas vanaf elf meter langszij komen. Tien minuten voor tijd sloeg Ibo Karasahin een inzet van de eigen doellijn. Dat betekende een rode kaart voor Ibo en een strafschop voor Oranje Wit (2-2). Het gelijkspel voor DFC kwam in de resterende tijd overigens nimmer in gevaar. DFC had met verve de Poule des Doods overleefd; hulde mannen. (Verslag Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com