Woensdag weer Dordts schoolvoetbal bij DFC*Ook wedstrijden op 9 en 23 april

25 maart 2008 538x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Woensdag weer Dordts schoolvoetbal bij DFC*Ook wedstrijden op 9 en 23 april

In de maand april is de DFC-accommodatie drie woensdagmiddagen lang het strijdtoneel van onderdelen van het traditionele Dordtse Schoolvoetbaltoernooi.


Op de eerste speeldag, woensdagmiddag 2 april, wordt om half twee afgetrapt. Die dag doen ruim twintig schoolteams mee, voornamelijk zeventallen. Daaronder bevinden zich ook zo´n tien meisjesteams uit de schoolgroepen 5/ 6 en 7/8. Een week later – 9 april – verschijnen een kleine dertig schoolteams om half twee aan de aftrap.


Bij de ingang van het DFC-gebouw hangen woensdag prints met de kleedkamer- en veldindeling voor de deelnemende schoolteams. Er wordt op drie velden gespeeld, waarbij twee velden worden opgeknipt in vier halve (pupillen)velden. Voor het onderbrengen van de deelnemers heeft DFC een beroep gedaan op de kleedaccommodaties van de buren RCD en FC Dordrecht. Het aantal eigen kleedkamers is namelijk niet toereikend.


Nieuw is dit jaar dat DFC ook een finale-toernooi toegewezen heeft gekregen. Dat vindt plaats op woensdagmiddag 23 april. De winnaars van diverse voorronden komen die middag in actie. DFC maakt van de gelegenheid gebruik om met flyers de schooljeugd te interesseren lid te worden van ´Dordts oudste club met het jongste hart´.


Evenals vorig jaar heeft de Vereniging Oud-DFC de organisatie op zich genomen.  Mocht door afgelasting op 2 of 9 april niet kunnen worden gespeeld, dan verschuift het programma naar woensdag 16 april.
Gesloten voor reacties