Oranje-coach Foppe de Haan: Wat de jij om voetbal leuk te houden?

17 maart 2008 567x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Oranje-coach Foppe de Haan: Wat de jij om voetbal leuk te houden?

In een open brief heeft Foppe de Haan, de succesvolle bondscoach van Jong Oranje, vorige week alle voetbaltrainers in Nederland gewezen op hun voorbeeld-rol met betrekking tot correct gedrag. In de slotfase van de competities krijgt die rol nogal eens een grauwsluier.


Foppe schrijft aan zijn collega´s onder wie DFC´s jeugdbestuurslid Hans Boogert: ,,Wij zijn de laatste maanden van het voetbalseizoen ingegaan. Voordat het EK in Oostenrijk en Zwitserland in juni en de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in augustus en september losbarsten, wordt er nog menig wedstrijdje gespeeld. Coaches van minipupillen tot aan de nationale teams van de KNVB zijn actief tijdens trainingen en wedstrijden. Ieder met een eigen doelstelling, maar uiteindelijk gaat het er bij allemaal om dat ze spelers beter leren voetballen en dat hier plezier aan beleefd wordt ´´.


,,Daarbij hebben we ook allemaal onze eigen verantwoordelijkheid. Wij als coaches hebben hierin een voorbeeldfunctie. Ons gedrag is van grote invloed op het gedrag van spelers in, maar ook op het publiek en ouders, buiten het veld. De KNVB hecht er waarde aan dat coaches deze voorbeeldrol vervullen en zich correct gedragen in hun werk en hobby´´.


,,Zo nu en dan ontvang ik signalen dat coaches zich ook menen te moeten manifesteren tegenover collega-coaches, scheidsrechters en overige betrokkenen bij het spel. Laten we ons vooral bij ons vak houden en ons team helpen in het spelen van het voetbalspel. Dat is onze bijdrage om voetbal leuk te houden´´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com