Meerderheid: Nederland kan winnen Champions League het best maar vergeten

10 maart 2008 561x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Meerderheid: Nederland kan winnen Champions League het best maar vergeten

Het winnen van de Champions League door een Nederlandse club is onder de huidige financiële omstandigheden onhaalbaar. Een meerderheid (54 procent) van de deelnemers aan een speciale enquête op de website van DFC steunt deze opvatting van oud-bondscoach Leo Beenhakker. Die gaf onlangs in NRC Handelsblad als reden op dat clubs uit Engeland, Italië en Spanje gewoon over meer financiële middelen beschikken.


Dat kan worden bestreden als de Europese voetbalbond UEFA clubs aan een maximum bedrag bindt om spelers te kopen, gaf zo´n 26 procent als redelijk alternatief op. Slechts één op de vijf enquête-deelnemers was van oordeel dat een rijk land als Nederland de topclubs gewoon steviger in het zadel moet zetten, zodat het winnen van de Champions League geen utopie meer is.


Aan de enquête namen 126 website-bezoekers eenmalig deel. De stelling luidde: Het winnen van de Champions League is onmogelijk geworden voor Nederlandse clubs. Dat stelt Leo Beenhakker in NRC Handelsblad. Clubs uit Engeland, Italië en Spanje hebben gewoon meer geld, zegt hij. Wat vindt U? De uitslag:


54,0 procent (68 stemmen): Hij heeft gelijk, want clubs uit die landen hebben vrijwel geen financiële beperkingen meer.


26,2 procent (33 stemmen): De UEFA zou clubs moeten binden aan een maximum bedrag om spelers te kopen. Dat herstelt het evenwicht en geeft kleinere landen weer kans op de Europa Cup.


19,8 procent (25 stemmen): Nee. In een rijk land als NL moet het mogelijk zijn onze topclubs financieel steviger in het zadel te zetten.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com