JEUGD (1): Rode kaart doet DFC A1 de das om in derby tegen Oranje Wit (1-2)

6 maart 2008 601x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): Rode kaart doet DFC A1 de das om in derby tegen Oranje Wit (1-2)

DFC A1 verloor vanmiddag de stadsderby tegen koploper Oranje Wit A1 met 1-2. Bij rust leidde DFC nog verdiend met 1-0 door een gave treffer van middenvelder Lutfullah Kilic. DFC had zeker een punt verdiend in de derby, al was het alleen al vanwege de positieve strijdlust.


Het keerpunt van de spannende en aantrekkelijke wedstrijd ontstond tien minuten na rust. De matig leidende scheidsrechter verzuimde te fluiten voor een overtreding op de doorgebroken DFC-aanvaller Volkan Mavili. Die reageerde zich verkeerd af met een beledigende opmerking richting arbiter die daarop terecht rood trok. Na afloop bood Volkan heel verstandig zijn excuses aan. A1-watcher Don Fredo: ,,Volkan moet leren  professioneel te reageren. Nu benadeelde hij heel het team, dat hem gezien zijn scorend vermogen juist hard nodig heeft.´´


DFC, dat tot de rode kaart de wedstrijd beheerste en terecht op voorsprong was gekomen, stond toen voor de zware taak met nog dik een half uur te gaan de magere 1-0 te verdedigen. Dat bleek uiteindelijk een te lastig karwei. Na 22 minuten kwam Oranje Wit langszij na half uitverdedigen van DFC-zijde. De thuisploeg bleef met tien man niettemin mikken op de aanval met spits Marvin Hooplot als belangrijk aanspeelpunt. Hij werd echter onvoldoende in bescherming genomen door de scheidsrechter die weigerde geel te trekken bij enkele stevige charges op Marvin.


Vijf minuten voor tijd sloeg het noodlot voor DFC toe toen doelman Koen van Torenburg, die kan terugzien op een prima wedstrijd, verrast werd door een dwarrelbal: 1-2. In de blessuretijd probeerde DFC ondanks de numerieke minderheid karaktervol alsnog langszij te komen. Het bekende tikkeltje geluk ontbrak echter.


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Thomas van Brakel, Jelle Cové (46 m Kevin Verstegen), Michael Nieboer (25 m Aike Janssen), Jonathan Dubbeldam, Joey Goossens, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar (75 m Rick van Hemert), Volkan Mavili, Marvin Hooplot.


Uitslagen hoofdklasse B A-junioren van vandaag:  DFC A1 – Oranje Wit A1 1-2, Dongen – Uno Animo 3-0, RKDVC – Oosterhout 4-0, RKTVV – SAB 1-6, VVGZ – Theole 1-0, Wieldrecht – Pelikaan 1-2.


Stand: Oranje Wit 17-44, RKDVC 17-40, Dongen 17-32, Theole 17-31, DFC 15-25, VVGZ 13-23, SAB 17-18, Pelikaan 14-17, Wieldrecht 17-17, Uno Animo 17-15, RKTVV 16-13, Oosterhout 17-2.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com