DFC – SVS´65 (2): A-junior Ibo Karasahin schiet DFC in slotfase naar de winst

15 maart 2008 1891x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – SVS´65 (2): A-junior Ibo Karasahin schiet DFC in slotfase naar de winst

Van tevoren was DFC al behoorlijk voor SVS ’65 gewaarschuwd. Na de winterstop verspeelde de opponent aan de Reeweg-Oost in de vierde klasse C van het zaterdagamateurvoetbal nauwelijks een punt. En steeg met overwinning op overwinning gestaag op de ranglijst. Het was dan ook een dubbeltje op zijn kant dat DFC vanmiddag in eigen huis zegevierde. Veel dank was verschuldigd aan invaller en A1-jeugdspeler Ibo Karasahin, die zes minuten voor tijd de beslissende treffer binnentrapte.


Door de 2-1 zege is het Dordtse rood-en-wit daardoor nog kansrijk in de strijd om de derde periode-titel, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Via dat extraatje kan alsnog promotie naar de derde klasse worden afgedwongen.


Het duel tussen DFC en SVS ’65 was er één met wisselende kansen. Op het ene moment was de thuisclub de bovenliggende partij, vervolgens waren de gasten in de meerderheid. DFC kende daarbij wél het voordeel van een vroege voorsprong. Al in de twaalfde minuut van de wedstrijd verdween een hoekschop van Maarten Zilverschoon via Robin Ramesar en een doeltreffende afronding van Davut Sahan tegen de touwen. Nauwelijks een minuut later was voor de thuisclub de 2-0 in de maak, maar Coskun Altintas liet de kans op een vroegtijdige beslissing liggen. En ook Davut Sahan weigerde twintig minuten later de marge voor DFC te vergroten.


De 1-1 van SVS ’65 viel de thuisclub daardoor vlak voor rust rauw op het dak. Het was de spits van de bezoekers, Mark Kramer, die de wedstrijd weer een volledig open karakter gaf. In de tweede helft wankelde DFC lange tijd, maar kende in Danny Peters een uiterst betrouwbare doelman. Het was aan de Dordtse keeper te danken dat de wedstrijd niet definitief in het voordeel van SVS kantelde. Met twee sublieme reddingen in nog geen minuut tijd sleepte Peters zijn elftal er door heen. Vooral in de één tegen één situatie met de vijandelijke spits Mark Kramer zette hij DFC weer op het juiste spoor.


Ook kende trainer Laurens Gerlich een gelukkige hand van wisselen. Stephan van Beusekom, Coskun Altintas en Maarten Zilverschoon verdwenen van het veld. En één van deze drie wissels maakte vlak voor het einde van de wedstrijd het verschil. Na een voortreffelijk ingeleide actie van Robin Ramesar scoorde invaller Ibo Karasahin zijn eerste doelpunt voor DFC  1. De 2-1 was vervolgens goed voor een complete feestvreugde en weer drie belangrijke punten. (Verslag: Peter de Roo)


DFC-SVS ’65 2-1 (1-1). 12. Davut Sahan 1-0, 40. Mark Kramer 1-1, 84. Ibo Karasahin 2-1.


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Ernst de Pee, Marco van Woerkom, Davey Bommel; Stephan van Beusekom (38. Louisiano Trinidad), Davut Sahan, Robin Ramesar, Marlon Kramer; Coskun Altintas (66. Mark Jongeneel), Maarten Zilverschoon (73. Ibo Karasahin).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com