DFC KLOPT STREEFKERK (3): Trainer Gerlich waakt voor te groot optimisme

29 maart 2008 665x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC KLOPT STREEFKERK (3): Trainer Gerlich waakt voor te groot optimisme

Aan de 1-2 overwinning in en tegen Streefkerk wenste Laurens Gerlich nog niet al teveel conclusies te verbinden. “Er zijn nog vier wedstrijden te spelen. Misschien over twee weken in de stadsderby bij SC Emma weten we meer. Dat duel gaat eventueel om de derde periodetitel.” In elk geval voert DFC als favoriet de ranglijst in het tussenklassement soeverein aan met minimaal drie punten voorsprong op de naaste belagers.


Met vijftien punten uit vijf wedstrijden werd vanmiddag de maximale score in stand gehouden. Ook Arkel is nog niet nog kansloos al volgt deze ploeg, door de nederlaag tegen koploper SVW, op afstand. Door het resultaat van de Dordtenaren in de Alblasserwaard zijn Asperen, Streefkerk, Lekvogels en Groot Ammers inmiddels voor het tussentijdse prijsje zo goed als geëlimineerd.


De wedstrijd tegen Streefkerk was in de ogen van de trainer van DFC een stuk beter dan tegen Asperen. “Na de snelle 1-0 achterstand zijn wij wakker geworden,” aldus Gerlich. “Eigenlijk moeten wij scherp zijn vanaf het begin, maar mate het duel vorderde kregen wij steeds meer grip. Op een enkel kansje na is Streefkerk in de tweede helft niet meer gevaarlijk geweest.”


DFC revancheerde zich daarmee voor de thuisnederlaag. “Maar wij zijn er nog niet om aan de nacompetitie mee te doen,” waarschuwde hij alle DFC’ers in Streefkerk. “We hebben een moeilijk programma. Komend weekend moeten wij bij Drechtstreek minimaal een punt halen. En dan zijn er nog de wedstrijden tegen SC Emma, Lekvogels en SVW.”


Zondermeer te spreken was Laurens Gerlich over de invalbeurten van zijn wissels. “Martijn van der Waal en Erik Bouwens hebben het goed gedaan,” vond de DFC-trainer. Ook Marlon Kramer kreeg als verdediger een stevige pluim op de hoed. Van der Waal was verantwoordelijk voor  de inleidende actie, die Davut Sahan (foto) in de 73ste minuut  van de wedstrijd de winnende treffer opleverde. 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com