DFC – GROOT AMMERS (3): ´Overwinning is een feestje voor de club´

22 maart 2008 1570x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – GROOT AMMERS (3): ´Overwinning is een feestje voor de club´

“Sinds jaren hebben wij met het eerste elftal niet op de vierde plaats van de ranglijst gestaan. Het is een feestje voor de vereniging,” stelde DFC-trainer Laurens Gerlich na de 3-2 overwinning op de koploper van de vierde klasse C, Groot Ammers, vast.


Als zaterdagvereniging heeft het Dordtse rood-en-wit immers nog nooit zo hoog op de ranglijst gebivakkeerd. De vooruitgang die het elftal de laatste maanden heeft gemaakt, is dan ook opmerkelijk. De eerste zeven wedstrijden van het seizoen leverden namelijk slechts het schamele aantal van zes punten op. Inmiddels is het totaal uit 20 ontmoetingen tot 35 punten gestegen. “Maar we krijgen wel te maken met het zwaarste programma,” waakt Gerlich voor een te groot optimisme. “Tegen Groot Ammers hebben wij het in de eerste helft goed gedaan. Wij krijgen twee kansen en er wordt twee gescoord”. In de tweede helft vond de trainer van DFC tegenstander Groot Ammers voetballend beter. “Maar in de counter waren wij slimmer.” Het leverde de thuisclub het derde doelpunt op via Robin Ramesar.


Tot tien minuten voor tijd stond de defensie van DFC vervolgens zijn mannetje. Om vervolgens in de slotfase twee tegentreffers te incasseren. Door de 3-2 zege tegen Groot Ammers staat het elftal van Laurens Gerlich aan de kop van de ranglijst in de derde periode, met Arkel als grootste concurrent. De trainer wenst daar op dit ogenblik geen conclusies aan te verbinden. “Er zijn dit seizoen vijf wedstrijden te spelen. En wij krijgen SVW nog.” Deze laatste ploeg is de uitgesproken favoriet voor de titel.  (Verslag Peter de Roo)
Gesloten voor reacties