DC JEUGDBOKAAL: DFC verliest op schlemielige wijze van VVGZ (0-1)

17 maart 2008 631x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL: DFC verliest op schlemielige wijze van VVGZ (0-1)

DFC A1 verloor maandagavond thuis z´n eerste groepswedstrijd in het populaire toernooi om de Dordt Centraal Jeugdbokaal met 0-1 van VVGZ A1. Bij rust stond het nog dubbelblank. De enige goal kwam een kwartier na de hervatting tot stand. Een vrije trap van VVGZ verdween heel schlemielig via de DFC-muur onbereikbaar voor doelman Koen van Torenburg tegen de touwen.


De Zwijndrechtse formatie kreeg met de winst meer dan waar ze recht op had. De wedstrijd had gewoon geen winnaar verdiend. DFC-trainer Frank Zwakhals na afloop: ,,De eerste helft was gelijkopgaand – een strijd op het middenveld,  een typische 0-0 wedstrijd. En in zo´n wedstrijd zijn de kleine dingen dan beslissend.´´ Met het laatste doelde Frank op de fortuinlijke wijze waarop VVGZ aan z’n winnende treffer kwam.  ,, We hebben daarna nog goede kansen gehad. De komende twee bekerwedstrijden is het voor ons nu erop of eronder. Die zullen we moeten winnen om verder te komen in het toernooi´´.


De eerste helft leverde nauwelijks spektakel op. Het aantal uitgespeelde mogelijkheden was miniem. Het evenwicht zette zich na rust voort totdat VVGZ na een kwartier wat fortuinlijk de leiding nam. Dat fortuin ontbrak volstrekt bij DFC, dat als antwoord een tandje hoger schakelde en via wissels ook nog z´n aanvalskracht versterkte. De kansen dienden zich aan maar in de afwerking ontbraken de scherpte en het tikkeltje geluk. Zo werd menige inzet met wat mazzel door VVGZ-verdedigers geblokt. Door DFC´s offensieve speelwijze kreeg VVGZ via z´n snelle spitsen uitbraakmogelijkheden. Met name DFC-doelman Koen van Torenburg was in die fase scherp en dus belangrijk. Komende zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw in Dordrecht. Dan voor de hoofdklasse-competitie. (Verslag: Don Fredo).


Basis DFC: Koen van Torenburg, Thomas van Brakel, Jelle Cové, Aike Janssen, Matthijs Jongeneel (75 m Firat Kaynar), Joey Goossens (85 m Ahman Dhondai), Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic (65 m Volkan Mavili), Sabit Kayhan, Ibo Karasahin, Marvin Hooplot.


Programma poule A: Woensdag 19 maart: Oranje Wit (A1) – EBOH (A1) 19.30 uu**Woensdag 2 april: EBOH – DFC (19.30 uur) en VVGZ – Oranje Wit (19.30 uur**Woensdag 16 april: Oranje Wit – DFC (19.30) en EBOH – VVGZ (19.30).www.dordtcentraaljeugdbokaal.nl

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com