ASPEREN – DFC (2): Onbegrip en teleurstelling na matige vertoning

24 maart 2008 541x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor ASPEREN – DFC (2): Onbegrip en teleurstelling na matige vertoning

Onbegrip, teleurstelling en ingehouden woede tekenden na afloop het gezicht van DFC´s oefenmeester Laurens Gerlich. Zijn gezicht sprak boekdelen. En niet alleen bij hem. Door het verlies kelderde DFC van de belangrijke, afgelopen zaterdag zo fraai veroverde vierde plaats in de algemene rangschikking naar de zesde. En daarmee lijkt zekerheid nummer één voor deelname aan de promotie-nacompetitie – om in de stijl van deze Pasen te blijven – als sneeuw voor de zon verdwenen.


Bij vertrek in Dordrecht had Gerlich geconstateerd dat diverse spelers te laat binnendruppelden. Kennelijk hadden diverse vanmorgen bij het uit het raam kijken gerekend op een afgelasting. Mooi niet dus, want alle sneeuwbuien bleken aan Asperen te zijn voorbij getrokken. DFC ging zo voor de tweede keer in vier weken tegen Asperen onderuit. Wellicht speelde de vermoeidheid na het zware duel van afgelopen zaterdag tegen Groot Ammers mee. In dat gewonnen duel toonde DFC wel volop de wil om te winnen.  Kennelijk is een ´dubbel-programma´ in deze fase van de competitie te belastend.


Het treffen in Asperen werd zodoende van Dordtse kant een matige vertoning. Asperen toonde meer strijdlust – het wilde duidelijk voor de derde keer op rij triomferen. Toch kreeg DFC voor rust enkele goede mogelijkheden, was het aanvallend ook iets dreigender. De scherpte ontbrak evenwel. Tot overmaat van ramp beging doelman Danny Peters in de 38ste minuut een fout door een ogenschijnlijk simpele bal los te laten. De verraste Asperen-speler Nicky van de Zijden kreeg  alle tijd om het buitenkansje te verzilveren (1-0).


Na de hervatting had Asperen maar vijf minuten nodig voor de 2-0. Gerard Breider kreeg de ruimte en profiteerde dankbaar. Zonder veel overtuiging begon DFC aan de jacht op de aansluitingstreffer. De ingevallen Robin Ramesar leek klaar voor de 2-1 maar werd in doorbraak-situatie onderuit gehaald. Asperen bofte dat de arbiter geel in plaats van rood trok. Rood zou ongetwijfeld een omwenteling in de wedstrijd hebben veroorzaakt. De vrije trap, genomen door Davut Sahan, werd bovendien uitstekend verwerkt door de doelman. Die was tien minuten later ook alert bij een inzet van Coskun Altintas. Dat was overigens DFC´s laatste wapenfeit van de teleurstellende middag. (Verslag Don Fredo)


Scoreverloop: 38m Nicky van de Zijden 1-0, 50m Gerard Breider 2-0.


DFC: Danny Peters, Davey Bommel, Jeroen Kleinhuis (80m Louisiano Trinidad), Marco van Woerkom, Mark Jongeneel (46m Robin Ramesar), Dennis Raaymakers, Ernst de Pee, Davut Sahan, Marlon Kramer, Maarten Zilverschoon (60m Ibo Karasahin), Coskun Altintas. Wissels niet ingezet: Michael Peters (d), Stephan van Beusekom.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com