DORDT CENTRAAL JEUGDBOKAAL (1): DFC A1 loot ´Poule des Doods´

25 februari 2008 1778x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DORDT CENTRAAL JEUGDBOKAAL (1): DFC A1 loot ´Poule des Doods´

DFC A1 ontmoet in de groepsfase van het populaire toernooi om de Dordt Centraal Jeugdbokaal VVGZ A1, Oranje Wit A1 en EBOH A1. Alle vier ploegen zijn hoofdklassers en tevens op competitieniveau de hoogst spelende teams van het 24 elftallen sterke deelnemersveld. Dat ze elkaar al in de groepsfase ontmoeten, is het gevolg van het open karakter van de loting. De organisatie heeft ook dit jaar afgezien van een zogeheten gewogen loting en dat leverde meteen een groep op die begrijpelijkerwijs al direct de kwalificatie ´Poule des Doods´ kreeg. In de competitie komen DFC, VVGZ en Oranje Wit uit in dezelfde hoofdklasse (B); EBOH strijdt in de hoofdklasse A.


Aan de 26ste editie van het toernooi om de Dordt Centraal Jeugdbokaal (genoemd naar het populaire, twee keer per week verschijnende regionale huis-aan-huis-blad) nemen dit jaar 24 teams deel. Ze zijn via vrije loting verdeeld over zes poules van elk vier ploegen. De nummers een en twee van elke poule plus de vier ´beste nummers drie´ kwalificeren zich voor de achtste finale.


De loting werd maandagavond gehouden in het clubgebouw van SC Emma, de club waar zoals gebruikelijk ook de eindronden (vanaf de achtste finale) plaatsvinden. Ze werd verricht door nestor Jan Boet (73) van het organisatiecomité en aanvoerder Tom Vegt van Wieldrecht dat vorig jaar het toernooi won. Boet is een in Dordrecht en wijde omgeving zeer bekende oud-scheidsrechter. Joop Hartman, ook al jaren lid van de toernooicommissie, gaf tekst en uitleg bij de loting. Ook hij zag hoe DFC als eerste van de 24 teams ´uit de schaal´ werd getrokken en daarmee de nummer één positie kreeg in poule A. Maar dat bleek luttele minuten later geenszins een bevoorrechte plek te zijn.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com