DFC – SC EMMA (2): Strafschop beslist zwaar beladen stadsderby

10 februari 2008 564x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – SC EMMA (2): Strafschop beslist zwaar beladen stadsderby

DFC wordt zowaar een te kloppen tegenstander in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. De ongeslagen status van zeven wedstrijden op een rij, lijkt bij de tegenstanders ondertussen als een rode lap op een stier te werken. In elk geval was ‘buur’ SC Emma vanmiddag tot op de tanden bewapend om het Dordtse rood-en-wit het zo moeilijk mogelijk te maken.


Soms met het spel op het randje van het toelaatbare, maar het kon niet verhinderen dat DFC opnieuw een overwinning behaalde. Met de 2-1 zegevierde de thuisclub uiteindelijk in de beladen stadsderby. En dat was meer dan dat DFC halverwege de tweede helft op durfde te rekenen.


Zeker in dit gedeelte van de wedstrijd deden de bezoekers nauwelijks voor Dordts oudste club onder. Alleen vergaloppeerde SC Emma zich door te veel met de scheidsrechter over zijn beslissingen in discussie te gaan.


De beginfase van de stadsderby was zonder meer voor DFC. Het was Merijn van Groesen, die in de elfde minuut van de wedstrijd dicht bij de openingstreffer was. Van ruim twintig meter plaatste hij een vrije trap in de rechterbenedenhoek, die ternauwernood door doelman John Beuk onschadelijk kon worden gemaakt. De onberekenbaarheid van Maarten Zilverschoon leverde DFC in de 32ste minuut de openingstreffer op. De spits maakte zich los van een tweetal verdedigers om vervolgens verwoestend uit te halen. De 1-0 verdween voor Emma-doelman Beuk stijf in de kruising van het doel.


De minimale voorsprong was voor DFC nauwelijks een garantie voor de tweede helft. SC Emma, als hekkensluiter van de van de vierde klasse C, kreeg een onverwachte steun in de rug, nadat Steven Rokette drie minuten na rust de gelijkmaker aantekende. Voor DFC betekende de 1-1 een fikse streep door de rekening, het zorgde zelfs voor enige onrust. Het was vervolgens aan de individuele klasse van Davut Sahan te danken, dat de zesde overwinning op rij kon worden behaald. Nadat de spits was gevloerd, benutte hij vervolgens de toegekende strafschop: 2-1. Het kostte Emma-doelman John Beuk zelfs nog een rode kaart vanwege commentaar op de leiding.  


DFC-SC Emma 2-1 (1-0). 32. Maarten Zilverschoon 1-0, 48. Steven Rokette 1-1, 76. Davut Sahan (strafschop) 2-1.


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaijmakers, Merijn van Groesen, Marco van Woerkom, Davey Bommel (62. Mark Jongeneel); Louisiano Trinidad, Ernst de Pee, Marcel van Nes, Stefan van Beusekom (46. Marlon Kramer); Davut Sahan, Maarten Zilverschoon (72. Coskun Altintas).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com