DFC – ASPEREN 1-2 (2): DFC na nederlaag weer met beide benen op de grond

23 februari 2008 1619x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – ASPEREN 1-2 (2): DFC na nederlaag weer met beide benen op de grond

DFC heeft in de vierde klasse C vanmiddag een onnodige 1-2 thuisnederlaag geleden tegen het op de ranglijst lager geklasseerde Asperen. Na het verlies bij HSSC ’61 volgde één week later een tweede teleurstelling in successie. En dat terwijl de rood-witten in de zeven wedstrijden daarvoor ongeslagen waren geweest. Het was aan de Reeweg-Oost dan ook weer even wennen om met een verliespartij om te gaan.


Te voorkomen was de nederlaag alleszins geweest. Alleen waren de bezoekers net iets slimmer in de afwerking. Tegenover de ruim tien geturfde reële kansen van de thuisclub, kon Asperen er slechts de helft van dit aantal inbrengen. Het was echter wél voldoende om met de volle drie punten huiswaarts te keren.


DFC-trainer Laurens Gerlich was om deze reden niet te spreken over het vertoonde spel, laat staan over het resultaat. De kneep zat hem met name in de beginfase van de wedstrijd. Na de snelle openingstreffer van Davut Sahan uit een hoekschop van Marlon Kramer verzuimde DFC om Asperen de genadestoot toe te dienen. De kansen waren volop aanwezig, maar nadat Ron Kool voor de gasten uit een uitstekend genomen vrije trap de 1-1 aantekende, kantelde de wedstrijd. In het begin van de tweede helft leidde dat zelfs tot een voorsprong van Asperen na een treffer van Nick van der Zijde.


De achterstand verlamde DFC tot in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het slotoffensief van de thuisclub begon met een vrije trap van Davut Sahan net langs de verkeerde kant van de paal. Twee keer was Robin Ramesar dichtbij een doelpunt, een inzet van Mark Jongeneel kende net geen succes en invaller Louisiano Trinidad smaakte eveneens niet het genoegen om de 2-2 aan zijn naam te verbinden. Na een bijzonder goede periode, staat DFC dus weer met beide benen op de grond.       


DFC-Asperen 1-2 (1-1). 18. Davut Sahan 1-0, 29. Ron Kool 1-1, 58. Nick van der Zijde 1-2.


Opstelling DFC: Danny Peters; Mark Jongeneel, Marcel van Nes (78. Danny Haksteen), Marco van Woerkom, Davey Bommel (65. Louisiano Trinidad); Dennis Raaymakers, Ernst de Pee, Stephan van Beusekom (53. Robin Ramesar), Marlon Kramer, Davut Sahan, Maarten Zilverschoon.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com