Debuut-wedstrijd meisjesteam DFC tegen OMC eindigt in gelijkspel (2-2)

27 februari 2008 756x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Debuut-wedstrijd meisjesteam DFC tegen OMC eindigt in gelijkspel (2-2)

Voor het eerst sinds zestien jaar speelde een meisjesteam van DFC donderdagavond weer een officiële wedstrijd. Tegenstander in het oefenduel was OMC. De ontmoeting eindigde uiteindelijk onbeslist (2-2). Na afloop werden en nog penalty´s door beide teams genomen. Ook hierbij was de eindstand 2-2. Het DFC-team bestond uit de volgende meiden:  Michelle, Minou, Lonneke, Kelly, Emilou, Amber, Kelsey en Dana.


Gert-jan van Es maakte speciaal voor de website een verslag van de ontmoeting. ,,Donderdagavond half zeven. Alle meiden van het DFC team zijn ruim op tijd aanwezig en beginnen aan de warming-up. Om zeven uur start de wedstrijd tegen het meidenteam van OMC, dat al wat wedstrijd-ervaring heeft opgebouwd. In de eerste helft heeft OMC wat meer kansen dan onze meiden, maar ook DFC krijgt kleine mogelijkheden. Op slag van rust wordt het echter 0-1 voor OMC.´´


,,De rust wordt benut om onder het genot van een drankje even bij te komen van alle inspanningen. Nadat de leiders nog wat aanwijzingen hadden gegeven, waren de meiden klaar voor de tweede helft. Na een minuut of acht wordt het echter 0-2. Voor onze meiden het signaal nog wat extra’s te geven. Na een kwartier wordt dit beloond. Kelly van Es schiet hard op de goal en de bal belandt door de benen van de keeper – een echte panna – achter de lijn: 1-2. Daarna golft het spel heen en weer waarbij keepster Michelle de Vos diverse prachtige reddingen verricht. Dan een uitval over de rechterflank waarbij aanvoerster Minou Balder, die ook nog jarig was, slechts door een overtreding kan worden gestopt. Minou neemt zelf de vrije trap. De voorzet belandt precies voor de voeten van Kelly die met een droge schuiver in de linkerhoek voor de terechte 2-2 zorgt.´´


Onze gewaardeerde verslaggever Gert-jan van Es rondt af: ,,Al met al een geslaagd debuut van onze meiden. Coaches Marcel Hoogendoorn en Jan van der Klooster konden dan ook niet anders dan tevreden terugkijken. Ook het publiek (toch zo’n 30 mensen) beleefde een leuke wedstrijd.´´


Ook belangstelling? Meld je dan bij Gert-jan: gjvanes@tiscali.nl 


BIJGAAND foto´s van de wedstrijd gemaakt door selectiespeler Stephan van Beusekom, waarvoor dank.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com