Zwitserland klaar voor Euro2008 – Don Fredo gesignaleerd bij de FIFA

2 januari 2008 1888x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Zwitserland klaar voor Euro2008 – Don Fredo gesignaleerd bij de FIFA

Terwijl Zwitserland zich volop voorbereidt op Euro2008 en in warenhuizen en souvenirswinkels de eerste EK-prullaria verschijnen, heerst in Zürich bij het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond FIFA een serene rust. Dat ontdekte website-eindredacteur Fred van Dongen tijdens zijn eindejaars-bezoek aan Zwitserland.


Verrassend is de rust bij de FIFA niet. Per slot is Euro2008 organisatorisch in handen van de eveneens in Zwitserland (Nyon) gevestigde Europese voetbalunie UEFA. Pas na Euro2008 als de kwalificatieronden voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika beginnen, zal de bedrijvigheid in de FIFA-burelen weer koortsachtige trekjes vertonen – zo is de verwachting.


Het hoofdkantoor van de FIFA ligt op dik 600 meter hoogte op de Zürichberg in de vooral als financieel wereldcentrum bekende Zwitserse stad. Pal naast de dierentuin van Zürich want een vertekenend beeld kan opleveren. Niet de FIFA is dus ter plekke dé trekpleister , maar de andere verzameling van continenten – die van de dieren.


De buurt waar de FIFA is gevestigd, lijkt overigens met zijn collectie luxe villa´s, dure hotels en statige kantoorgebouwen meer een oord waar je verwacht dat de internationale hockeyfederatie er is gevestigd. Toch oogt het FIFA-complex aan – jawel de FIFA-strasse 20 – niet extreem luxueus. Bondsgelden zitten niet overdreven in het bondscomplex, althans van buitenaf bekeken.


Bij de FIFA is dezer dagen ook de in DFC-kringen niet onbekende Don Fredo gesignaleerd. Gefluisterd wordt dat hij bij de FIFA wil (laten) uitzoeken of Nederland zich wel altijd aan internationale regels houdt. En in bijzonder of ook op FIFA-niveau besluiten worden genomen zonder bijvoorbeeld een in staat van beschuldigingstelling. Of Don Fredo´s verschijning bij ´s werelds hoogste voetbalinstantie wat heeft opgeleverd, is niet bekend.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com