WINTERSPELEN JEUGD (3): Plezier voorop bij de F´jes en kabouters

5 januari 2008 1650x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor WINTERSPELEN JEUGD (3): Plezier voorop bij de F´jes en kabouters

Spelletjes, zaalvoetbal, sjoelen en tafelvoetbal. Dat stond allemaal op de rol bij de allerjongste DFC-jeugd – de F-pupillen en de kabouters. Hoewel de scores werden bijgehouden, was er voor deze categorie geen algemeen eindklassement. Terecht oordeelde de organisatie dat voor deze groep het speelse plezier boven het prestatieve moet staan.


Dus geen bekers, bloemen en onderscheidingen. Toch streden de kleintjes fanatiek om de persoonlijke eer. Maar ook konden aanmoedigingen voor andere deelnemers worden opgetekend – per slot bedrijft DFC een teamsport. Tal van ouders volgden de speelse verrichtingen. Af en toe moesten ze vertederend en pamperend optreden als in het vuur van het spel een valpartij met pijnlijk gevolg ontstond. En pamperen kunnen DFC-ouders als de besten, zodat de pijn al snel over was en de ´geblesseerden´ weer rondstruinden als kieviten.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com