JEUGD (1): DFC A1 opnieuw te sterk voor Uno Animo A1 (0-2)

26 januari 2008 1053x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): DFC A1 opnieuw te sterk voor Uno Animo A1 (0-2)

DFC A1 klopte vanmiddag voor de tweede keer dit seizoen Uno Animo A1. In Loon op Zand werd het 0-2. Eerder dit seizoen overtroefde DFC A1 de Brabanders thuis met 5-2. Oranje Wit heroverde de koppositie door VVGZ te kloppen en door het gelijke spel van RKDVC dat tot vandaag bovenaan stond.


DFC begon in Loon op Zand goed en creëerde diverse kansjes. Ibo Karasahin zorgde uit een vrije trap voor de 0-1 voorsprong. Uno Animo moest kort daarop met tien man verder wegens een rode kaart. Ook de trainer van de thuisploeg kreeg nog rood te zien.


Na de hervatting speelde DFC volgens trainer Frank Zwakhals in de eerste 20 minuten heel goed maar wist het de kansen niet te benutten. Daarna sloeg de gemakzucht toe waardoor DFC het nog af en toe knap benauwd kreeg. Keeper Koen van Torenburg sleepte DFC zonder schade door die lastige fase heen met enkele knappe reddingen. ,,Koen heeft echt voor ons de punten gepakt´´, aldus zijn trainer. Uiteindelijk maakte invaller Hikmet Uysal aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 op het scorebord te zetten.


Opstelling DFC A1: Koen van Torenburg; Thomas van Brakel, Kevin Verstegen, Michael Nieboer, Jonathan Dubbeldam; Firat Kaynar, Joey Goossens (Hikmet Uysal), Lutfullah Kilic; Ibo Karasahin, Marvin Hooplot, Ahman Dhondai (Volkan Mavili).Uitslagen hoofdklasse B A-junioren van vandaag: Pelikaan A1 – RKTVV A1 1-0, Wieldrecht – Dongen 1-4, Oranje Wit – VVGZ 4-2, SAB – Oosterhout 10-0, Uno Animo – DFC 0-2 en Theole – RKDVC 1-1.


Stand: Oranje Wit  12-29, RKDVC 13-28, Dongen 12-25, Theole 13-22, DFC 11-19, VVGZ 10-17, SAB 13-15, Wieldrecht 13-14, RKTVV 12-13, Pelikaan 11-13, Uno Animo 13-9 en Oosterhout 13-2.


*DFC A2 begon de Voorjaarscompetitie met een nederlaag bij stadgenoot EBOH A2 (3-2).


**DFC D1 zette de goede competitiereeks voort met een 3-1 thuisoverwinning op De Alblas D1.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com