Groot Ammers – DFC afgelast (1): Veld in orde maar belijning niet

19 januari 2008 1563x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Groot Ammers – DFC afgelast (1): Veld in orde maar belijning niet

De competitiewedstrijd tussen Groot Ammers en DFC is vanmiddag kort voor aanvang geschrapt door de scheidsrechter. Het veld was weliswaar goed bespeelbaar, maar de belijning was onvoldoende zichtbaar, luidde de motivering van leidsman Fons Brouwers uit Nieuw-Lekkerland.


Beide teams hadden net hun warming-up afgerond toen de scheidsrechter het in elk geval voor DFC teleurstellende besluit nam. Inval-arbiter Brouwers lichtte later in de bestuurskamer van Groot Ammers toe: ,,Zo´n veertig minuten voor aanvang ben ik het veld opgegaan. Dat was goed bespeelbaar. Alleen kon ik de krijtlijnen niet goed zien, terwijl je als scheidsrechter vanaf de kant toch de 16-meter-lijnen goed moet kunnen zien´´.


Groot Ammers haalde de krijtmachine tevoorschijn en begon de lijnen van een nieuw kalklaag te voorzien. Dat kon de scheidsrechter evenwel niet overtuigen het duel alsnog te laten doorgaan. Brouwers, terwijl het buiten miezerde: ,,Met dit natte weer pakt de kalk niet tijdig en blijven de lijnen slecht zichtbaar´´.


Dat betekende ´einde oefening´ en de zoveelste uitwedstrijd van DFC die door overmacht moest worden afgelast. De selectie, die gebrand was om de succesreeks van de laatste tijd voort te zetten (DFC won z´n laatste vier competitieduels) reageerde begrijpelijkerwijs teleurgesteld op de late-minute-afgelasting. Wanneer het inhaalduel alsnog op de speelagenda komt, is nog onbekend. Komende zaterdag ontvangt DFC in elk geval voor de competitie Leerdam Sport´55.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com