Eerste dag Winterspelen kenmerkt zich door enorm enthousiasme

2 januari 2008 563x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Eerste dag Winterspelen kenmerkt zich door enorm enthousiasme

De eerste dag van de Winterspelen voor de DFC-jeugd zit er op. Komende zaterdag 5 januari worden de Spelen voortgezet op het DFC-complex. Ook dan staan er binnenactiviteiten op de agenda. De slotdag van de Spelen is op zaterdag 19 januari.


Gisteren op de eerste dag was het al vroeg druk op het DFC-terrein, meldt Gert-jan van Es. ,,De D-tjes konden gewoon niet wachten om te gaan beginnen. De jeugdactiviteiten-commissie (Lia, Eveline en Anneke) was toen nog druk doende om samen met de mensen van het jeugdbestuur (Hans, Bert) en mijn persoontje om alle activiteiten in orde te maken. Klokslag half tien werd de indeling bekend gemaakt gemaakt voor het eerste onderdeel. Dat was een onderlinge zaalvoetbal-competitie´´.


De deelnemende teams hadden namen gekregen van `grote‘ clubs als Liverpool, AC Milan en Real Madrid. Dat de D-pupillen moesten wennen aan de speciale spelregels wat al snel duidelijk. In sommige wedstrijdjes, die acht minuten duurden , werden er wel drie strafschoppen gegeven. Na die toernooi-onderdeel werden de spelertjes getrakteerd op limonade met een lekkere verse oliebol, gemaakt door de befaamde bakker en DFC-aanhanger Jan Schuurmans (waarvoor dank namens de organisatie).


Na deze lekkere pauze was het tijd voor het tweede gedeelte van het programma. In kleine groepjes werd er een circuit afgewerkt met spelletjes zoals tafelvoetbal, tafeltennis en sjoelen. Ook hier werd fanatiek gestreden. ,,Ondertussen was het steeds drukker in de kantine, want om elf uur verzamelden de kabouters en F-pupillen zich om aan hun winterspelen te gaan beginnen‘‘, aldus Gert-jan. De F-jes begonnen aan hun onderlinge zaalvoetbal-competitie terwijl de kabouters in de kantine begonnen aan het spelletjes-gedeelte. Dat laatste bestond uit sjoelen, tafelvoetbal, vier-op-een-rij en een spel dat vallende aapjes (hoe toepasselijk) heette. Om half een was het tijd om te wisselen. ,,Ook hier weer limonade en oliebollen voor alle deelnemers en ouders natuurlijk. Rond de keuken was het ook al een gezellige drukte. Diverse broodjes die anders niet op het menu staan (rookworst , beenham), vonden gretig aftrek (!)´´.


De organisatie bedankt bij deze Arie Evers voor het beschikbaar stellen van de gezelschapsspelletjes en aan Arie Hoornweg voor de enthousiaste hulp bij het sjoelen. ´´ Verder complimenten aan alle hulp-ouders‘‘.


Bijgaand enkele foto’s van de Eerste Dag.




Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com