DFC A1 begint nieuwe jaar met geslaagde eigentijdse Bowling-disco-party

7 januari 2008 558x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC A1 begint nieuwe jaar met geslaagde eigentijdse Bowling-disco-party

De A1-jeugd van DFC begon het nieuwe jaar zondagavond met een Disco-bowling-party in de bekende Dordtse Merwehal. Twee uur lang werd op drie banen met overgave gestreden om de hoogste scores. Aan goede – soms ook speelse en jolige- sfeer ontbrak het niet.


De combinatie van sport, prestatie, plezier en ´eigentijds´ uitgaan zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan verdere teamvorming. Dat kan alleen maar positief uitwerken in de tweede competitiehelft. DFC A1 staat in de hoofdklasse B in het linker rijtje ondanks enkele onnodige nederlagen.


Van de achttien A1-spelers ontbraken er slechts twee (doelman ´Buffon´ Koen en middenvelder Ahman) wegens omstandigheden. Ook trainer Frank Zwakhals meldde zich af als gevolg van een zware griepaanval. Teambegeleiders Peter Schot en Delil Yildiz vervingen de zieke oefenmeester voorbeeldig. Beiden namen ook volop deel aan het bowling-festijn en noteerden enkele malen een fantastische strike.


Na de selectieronde belandden de beste twee van elke baan in de zg. eredivisie. De ´afvallers´ werden verdeeld over een eerste divisie A en B. Volkan, Kevin, Joey, Aike, Firat en Thomas gooiden zich in de voorronde naar een eredivisie-plek. Na tien beurten stapte Kevin Verstegen uiteindelijk als eredivise-kampioen van de baan gevolgd door Aike Janssen, Thomas van Brakel, Joey Goossens, Firat Kaynar en Volkan Mavili. Kampioenen van de eerste divisie werden Ibo Karasahin en Michael Nieboer.


Het bowling-avondje was de A1-selectie ´als blijk van waardering´ aangeboden door de in DFC-kringen niet onbekende Don Fredo. De ´baan-winnaars´ Kevin, Ibo en Michael kregen na afloop uit diens handen ook een Zwitsers presentje. Het Alpenland verkeert sinds kort in de ban van Euro2008, het Europees voetbalkampioenschap. Nederland speelt zoals bekend zijn groepswedstrijden in Zwitserland. De presentjes, door Don Fredo persoonlijk gekocht tijdens zijn recente bezoek aan Zwitserland, stonden dan ook in het teken van Euro2008.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com