DFC – LEERDAM SPORT (3): Laurens Gerlich: Noodoplossing pakt goed uit

26 januari 2008 1606x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – LEERDAM SPORT (3): Laurens Gerlich: Noodoplossing pakt goed uit

De trainer van DFC heeft slechtere tijden gekend. Vorig seizoen liep nog niet alles naar wens, maar inmiddels wordt aan de Reeweg-Oost aan een enorme inhaalslag gewerkt. Het gaat het Dordtse rood-en-wit zelfs zo voor de wind, dat inmiddels de aansluiting is gevonden met de grote jongens van de vierde klasse C in het zaterdagvoetbal. De 4-0 zege op Leerdam Sport stemde Laurens Gerlich vanmiddag dan ook uitermate tevreden. “We hebben niets weggegeven. Er is dik verdiend gewonnen,” vond de trainer van DFC.


Toch was Gerlich niet zorgeloos aan de wedstrijd tegen Leerdam Sport begonnen. Twee belangrijke spelers waren niet inzetbaar. Marcel van Nes vanwege een schorsing en Jeroen Kleinhuis door werkzaamheden. Dat noopte Gerlich tot enige aanpassingen in het elftal, in het bijzonder in het hart de van defensie bij DFC. De trainer kende de remedie door Merijn van Groesen een linie te laten zakken en als laatste man op te stellen. “Het was een noodoplossing,” aldus de DFC-trainer, “maar hij heeft het perfect gedaan.” Mede door het voetballend vermogen van achteren uit, was Leerdam Sport in de tweede helft een kansloze tegenstander.


“Door snel druk te zetten kwamen zij in moeilijkheden. Zeker de beide backs waren niet de sterkte spelers van het elftal. Alleen na de 3-0 gingen wij het iets te gemakkelijk opvatten.” Het was enige puntje van kritiek dat een meer dan tevreden DFC-trainer Laurens Gerlich over zijn elftal uitte.    
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com