DFC – LEERDAM SPORT (1): DFC speelt Leerdam Sport van de mat (4-0)

26 januari 2008 1675x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – LEERDAM SPORT (1): DFC speelt Leerdam Sport van de mat (4-0)

Ook in de eerste wedstrijd na de winterstop heeft DFC vormbehoud getoond. Leerdam Sport slaagde er zaterdagmiddag niet in om de opmars van de Dordtenaren een halt toe te roepen. Met de 4-0 eindstand kwamen de gasten aan de Reeweg-Oost zelfs nog goed weg. Met 17 punten uit de laatste 7 wedstrijden komt voor DFC zo langzamerhand de top-3 van de ranglijst in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal inzicht.


De thuisclub dankte de zege vooral aan een voortreffelijke tweede helft. De ene na de andere aanval brachten de bezoekers  in deze fase in verlegenheid. Het is dat oud-prof en laatste man Pim van Dam (onder andere van FC Den Bosch) nog enigszins het overzicht behield, anders was Leerdam Sport na rust volledig overlopen.


In de eerste helft waren de elftallen meer aan elkaar gewaagd. Noemenswaardige kansen waren er niet, totdat Maarten Zilverschoon met veel precisie een hoekschop op het hoofd van Louisiano Trinidad plantte. De middenvelder kopte vervolgens bij de tweede paal fraai raak. Vanaf dat moment was het uitsluitend DFC dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Invaller Coskun Altintas was dicht bij de 2-0, maar was alleen voor de doelman van Leerdam Sport iets te onnauwkeurig in de afwerking.


Toch liet de tweede Dordtse treffer niet lang op zich wachten. Na een klein kwartiertje in de tweede helft zag Robin Ramesar de mogelijkheid om net binnen het strafschopgebied succesvol af te drukken. Met een strak schot verdween de inzet in de korte hoek.  Het tweede doelpunt van DFC brak bij Leerdam Sport alle verzet. Nauwelijks twee minuten later raakte spits Maarten Zilverschoon na een geslaagde actie de paal. Louisiano Trinidad besliste met zijn tweede treffer vervolgens de wedstrijd. En ook Davut Sahan pikte in de slotfase zijn doelpuntje mee door vanaf elfmeter de 4-0 aan te tekenen.


Met de wedstrijd over 14 dagen tegen hekkensluiter SC Emma in het verschiet kan DFC de stap naar de top-3 van de ranglijst definitief gestalte geven. Al blijft een al te groot optimisme een slechte raadgever.     


Scoreverloop:   35. Louisiano Trinidad 1-0, 59. Robin Ramesar 2-0, 63. Louisiano Trinidad 3-0, 76. Davut Sahan (strafschop) 4-0.


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Merijn van Groesen, Marco van Woerkom, Davey Bommel; Louisiano Trinidad (76. Marlon Kramer), Ernst de Pee (23. Coskun Altintas), Davut Sahan, Stefan van Beusekom; Robin Ramesar (82. Mark Jongeneel), Maarten Zilverschoon.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com