DARTS (1): Selectiespeler Danny Haksteen (19) DFC Kampioen Darts 2008

12 januari 2008 662x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DARTS (1): Selectiespeler Danny Haksteen (19) DFC Kampioen Darts 2008

Danny Haksteen (19) is de nieuwe Darts Kampioen DFC. Vanmorgen draafde de selectiespeler nog op als invaller bij het eerste tijdens de oefenwedstrijd tegen SC Emma Zondag. Vanmiddag leverde hij een fantastische prestatie met de darts door in de finale de ervaren Ton van Wolferen (43) te verslaan met de veelzeggende cijfers 4 tegen 0.


Ton van Wolferen pakte twee jaar geleden de DFC-titel. ,,Darten is bij hem sport nummer één – in de nationale darts-competitie komt hij uit op eerste-divisie-niveau´´, aldus toernooi-organisator Rens Vuik. Dat geeft de titel van Danny Haksteen nog meer glans en uitstraling.


Aan het heren-toernooi namen een kleine dertig leden-darters deel. Eerst werd een poule-competitie afgewerkt. De beste acht belandden vervolgens in de kwartfinale die volgens het knock-out-principe werd afgewerkt.


De strijd om de derde en vierde plaats ging uiteindelijk tussen de verliezende halve-finalisten Jan Pluijmert en Marcel Baars. Eerstgenoemde won met 4-1. De enige dame bij het herentoernooi – Amanda Scheffers – wist heel verdienstelijk door te dringen tot de laatste acht. In  de kwartfinale moest ze met 2-1 haar meerdere erkennen in Jan Pluijmert.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com