UNITAS – DFC 1-6 (1): Davut Sahan en Coskun Altintas scoren beiden drie keer

15 december 2007 1710x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor UNITAS – DFC 1-6 (1): Davut Sahan en Coskun Altintas scoren beiden drie keer

Een sterk en overtuigend DFC haalde vanmiddag uit bij Unitas. De ploeg van trainer Laurens Gerlich zette de meter pas stop bij 1-6. Daarbij moet worden aangetekend dat de troosttreffer van Unitas pas in de allerlaatste minuut viel. Ruim daarvoor, om precies te zijn in de 25ste minuut na rust, had DFC zich al op een riante 0-6 voorsprong gezet. De fraaie triomf in Gorcum betekende DFC´s vierde overwinning op rij en de tiende achtereenvolgende wedstrijd (inclusief oefenduels) zonder nederlaag.


Het was bovendien de tweede keer binnen een maand dat DFC de Gorcumers in competitieverband klopte. In november werd het in Dordrecht 2-1. Het was tevens de tweede keer dit seizoen dat DFC met 6-1 triomfeerde. Eerder was dat drie weken geleden tegen Noordeloos.


Grote man bij DFC was spits Davut Sahan. Hij scoorde zelf drie keer en gaf daarnaast twee keer een beslissende assist. De andere drie DFC-treffers kwamen op naam van Davuts vriend en mede-spits Coskun Altintas. Bij rust leidde DFC met 0-2. Nog geen twee minuten na de hervatting boorde Davut Sahan met zijn tweede treffer alle Gorcumse hoop de grond in.


De riante zege krijgt extra glans aangezien DFC door blessures en schorsingen vier van zijn vaste krachten miste (Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Maarten Zilverschoon en Robin Ramesar).


Scoreverloop: Coskun Altintas 0-1, Davut Sahan 0-2 en  0-3, Coskun Altintas 0-4 en 0-5, Davut Sahan 0-0, Jorn van Loon 1-6. Scheidsrechter Rutgers uit Hendrik ido Ambacht, die voorbeeldig floot, deelde drie gele kaarten uit waarvan een voor DFC (Marlon Kramer).


Basis DFC: Danny Peters, Mark Jongeneel, Jeroen Kleinhuis, Ernst de Pee, Davey Bommel, Louisiano Trinidad, Merijn van Groesen, Stephan van Beusekom, Marlon Kramer, Davut Sahan, Coskun Altintas. Wissels: Dennis Raaymakers, Robin Ramesar, Daaf Stok. Niet ingebrachte wissels: Michael Peters, Maarten Zilverschoon.
Gesloten voor reacties