Website-enquête DFC: Populariteit ster Ronaldinho loopt achteruit

25 november 2007 702x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Website-enquête DFC: Populariteit ster Ronaldinho loopt achteruit

De populariteit van Barcelona´s ster-voetballer Ronaldinho loopt terug. Dat blijkt niet alleen uit een recente enquête op de website van DFC, maar ook uit de officiële verkoopcijfers van zg. Ronaldinho-shirts.


De krant El Periódico uit Barcelona maakte vorige week bekend dat in juni van dit jaar 60 procent van de mensen die een Barcelona-shirt kochten daarop de naam Ronaldinho hadden staan. Inmiddels is dat percentage teruggelopen naar tussen de 35 en 40 procent. Dat leidde er toe dat de inkomsten van Barcelona uit de zg. merchandising (verkoop van shirts en andere clubartikelen) met 10 tot 15 procent is gekelderd. De leidende rol van Ronaldinho als naamgever op Barcelona-shirtjes is sinds kort overgenomen door Lionel Messi, gevolgd door Thierry Henry. Ronaldinho is nu derde.


In de laatst gehouden gebruikelijke enquête op de website van DFC luidde de stelling: Volgens de Spaanse krant SPORT verhuist Ronaldinho binnenkort van Barcelona naar Chelsea. Dat wil 60 miljoen euro cash betalen of 45 miljoen plus speler Michael Ballack. Barcelona ziet in Kakka (AC Milan) een prima opvolger van Ronnie. Wat zou U doen?


134 site-bezoekers brachten een eenmalige stem uit. Nog geen 30 procent oordeelde dat Barcelona alles moet doen om z´n ster te behouden. De uitslag:


70 stemmen (52,2 procent): Alleen 60 miljoen euro accepteren en met dat geld proberen Kakka te kopen.


38 stemmen (28,4 procent): Ronaldinho tot elke prijs behouden.


26 stemmen (19,4 procent): Ingaan op het bod van 45 miljoen euro plus speler Michael Ballack.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com