JEUGD (1): DFC A1 laat pas na rust kwaliteiten zien en wint met 1-2

17 november 2007 709x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): DFC A1 laat pas na rust kwaliteiten zien en wint met 1-2

 DFC A1 pakte in de hoofdklasse A-junioren vanmiddag drie belangrijke punten door de derby uit tegen Wieldrecht A1 met 1-2 te winnen. Bij rust stond DFC nog met 1-0 achter. Dat laatste was voor trainer Frank Zwakhals reden om in de pauze verbaal in te grijpen.

,,Met een donderpreek. De eerste helft was vreselijk om aan te zien. Het voetbal was niets maar het ergste vond ik dat er geen team stond. Er werd niet voor elkaar gewerkt. En dat heb ik ze in de rust even duidelijk gezegd´´, aldus Frank.


Zijn woorden hadden de uitwerking van een snel werkend medicijn. Na de hervatting stond er weer een eenheid, een ploeg die voor elkaar streed en niet schroomde de eigen, niet geringe kwaliteiten te tonen. Binnen een kwartier had DFC de derby in eigen voordeel gekanteld. Na zes minuten rondde spits Marvin Hooplot (foto) sterk voorbereidend werk van vleugelverdediger Thomas van Brakel knap af en enkele minuten later bekroonde Marvin een individuele actie met zijn tweede treffer (1-2). Daarna consolideerde DFC de voorsprong tot het eindsignaal. Frank Zwakhals had na afloop toch waarderende woorden voor de veerkracht van het team na rust en het optreden van zijn doelman Koen van Torenburg.


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Thomas van Brakel, Kevin Verstegen, Aike Janssen, Jonathan Dubbeldam, Sabit Kayhan, Firat Kaynar, Lutfullah Kilic, Ahman Dhondai, Marvin Hooplot, Ibrahim Karasahin. Wissels: Hikmet Uysal voor Ahman Dhondai en Volkan Mavili voor Ibo Karasahin.


Uitslagen hoofdklasse B van vandaag: Wieldrecht A1 – DFC A1 1-2, Oranje Wit – Uno Animo 3-1, Pelikaan –Oosterhout 0-0, Dongen – RKTVV 2-2, Theole – SAB 5-2 en VVGZ –RKDVC 0-1 .


Stand: Oranje Wit 11-26, RKDVC 11-24, Dongen 11-22, Theole 11-18, VVGZ 9-17, DFC 10-16, Wieldrecht 11-14, SAB 11-12, RKTVV 10-10, Pelikaan 10-10, Uno Animo 11-6, Oosterhout 10-2.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com