DON FREDO (2): DFC-scenario tijdens Spaans competitieduel

12 november 2007 528x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DON FREDO (2): DFC-scenario tijdens Spaans competitieduel

De tegenstander van zondag van gastploeg Miapuesta, SE Eivissa (SC Ibiza dus), had niet alleen de bus maar ook het vliegtuig genomenÂ….Zijn ze gewend. De ontmoeting onder een stralende zon bij iets meer dan 20 graden op een gaaf kunstgrasveld kende een evenwichtig verloop tot twintig minuten voor tijd. Een elleboog van een Eivassa-speler werd door de uitstekende arbiter direct bestraft met rood. Miapuesta profiteerde van de man meer situatie en kwam in de 82ste minuut fraai op 1-0. Waarmee de winst gebakken leek.


Leek, want de thuisclub paste een scenario toe dat ook DFC dit seizoen helaas maar al te goed kent. Overmoed leidde in de tweede minuut van de blessuretijd tot de onverwachte gelijkmaker (1-1). In lijn met het eerder aangehaalde scenario pakten de eilandbezoekers daarna nog een tweede rode kaart wegens belediging van de scheidsrechter. Maar het punt kwam niet meer in gevaar.


Conclusie: een duel met hoge amusementswaarde, perfecte arbitrage maar ook ploegen die (nog) een maatje te groot zijn voor het DFC van anno 2007. Dat wordt dus nog even de sala de espera, de wachtkamer. Ook een uitdaging.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com