DON FREDO (1): Een districtje van 700 bij 150 km plus de eilanden

12 november 2007 641x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DON FREDO (1): Een districtje van 700 bij 150 km plus de eilanden

Slecht weer in Nederland, geen wedstrijd(beeld)en van DFC-teams en een balend Barcelona waar de Nederlandse coach Frank Rijkaard na een nieuwe nederlaag twee weken de tijd krijgt om zijn met name in uitwedstrijden haperende machine weer aan de juiste praat te krijgen. Don Fredo kende betere tijden om de website van DFC goed gevuld te krijgen. ,,Ergens hoop ik ooit een wedstrijd hier in Catalunya voor een DFC-team te arrangeren. Dus ben ik zondagmiddag maar eens naar de lokale tweede-divisieclub gaan kijken, Miapuesta Castelldefels. Tegenstander Eivizza (Ibiza).´´


Even wat basisinformatie. De piramide van het Spaanse voetbal bestaat uit een eredivisie (Primera División), een eerste divisie (Segunda A) en daaronder weer vier regionaal ingedeelde divisies Segunda B (als je de lijn met Nederland wilt doortrekken is dat dus de derde divisie).


Miapuesta Castelldefels (de club wordt sinds kort gesponsord door het grote Spaanse gokbedrijf Miapuesta) zit in Groep III van de Segunda B. Met negen andere Catalaanse teams, negen ploegen uit de deelstaat Valencia en één van de eilandengroep Balearen. Groep 3 is bepaald geen klein district. Het loopt van de Franse grens tot voorbij het 700 km zuidelijker aan de Middellandse Zee gelegen Alicante, en is gemiddeld zo´n 150 km breed. De Balearen (Mallorca, Ibiza) vallen er ook onder. Het ons bekende district Zuid I van de KNVB valt erbij in het niet als een baronie-tje bij een koninkrijk.


Voor een beetje uitwedstrijd reis je al gauw zo´n 400 km. Voor arbitrale trio´s is het ook stevig reizen. Aan de kwaliteit viel dan niet te merken. Ook op lagere niveaus is de arbitrage in Spanje van hoog niveau. Wellicht moet de KNVB maar eens een het oor te luisteren leggen bij de Spaanse bond.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com