DFC – SVW (2): Trainer Gerlich: Scheidsrechter kost ons punten

4 november 2007 660x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – SVW (2): Trainer Gerlich: Scheidsrechter kost ons punten

Trainer Laurens Gerlich was na het duel tegen SVW bijzonder trots op zijn jongens. Het 3-3 gelijke spel tegen de virtuele koploper in 4C was dan ook een terechte beloning. DFC deed zich daarbij tekort. Vriend en vijand waren het daar over eens. “We zijn hier goed wegkomen,” was het oordeel in het Gorkumse kamp.


Tot twee keer toe keek SVW aan de Reeweg-Oost tegen een achterstand aan. Na de 2-0 van Dennis Raaymakers leek de wedstrijd in het begin van de tweede helft zelfs in het voordeel van DFC beslist. Met één man was echter  door de Dordtenaren geen rekening gehouden: scheidsrechter Harry van Meerkerk. Met name na rust drukte hij een duidelijk stempel op de wedstrijd. Laurens Gerlich had geen goed woord over voor de leidsman. “Hij heeft ons gewoon twee punten gekost,” sprak de trainer van DFC duidelijke taal. “Hij heeft ons verschrikkelijk te kijk gezet.”


Gerlich bekritiseerde alle doelpunten van SVW. “De scheidsrechter heeft drie cruciale fouten begaan. Twee keer was een doelpunt van de tegenstander buitenspel én de strafschop die zij kregen, was er beslist geen één. Louisano Trinidad hield zelfs zijn beide handen op de rug.” Niettemin wees scheidsrechter Van Meerkerk wegens het wegduwen van een tegenstander naar de strafschopstip. En wat de trainer van DFC nog het meest ergerde was dat de arbiter niet wenste in te gaan op de vlagsignalen van grensrechter Marco Franken. “Tot twee keer toe staat hij voor buitenspel met de vlag omhoog.”


Laurens Gerlich was daarentegen uitermate te spreken over de speelwijze van DFC. “Wij hebben fantastisch gevoetbald,” overdreef hij geenszins. “De 2-0 voorsprong was dan ook volledig terecht.” Van tevoren was het strijdplan om SVW het vuur aan de schenen te leggen uitgebreid doorgenomen. “Die gasten lekker laten komen en wij op de counter spelen, dan krijgen zij achterin moeilijkheden.”


Tot en met de 88ste minuut slaagde de taktiek. Toen was het Kees van Baalen die voor SVW vanaf de strafschopstip alsnog de gelijkmaker kon aantekenen.  

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com