DFC – SVW (1): Thuisploeg verspeelt zege opnieuw in slotfase

4 november 2007 681x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – SVW (1): Thuisploeg verspeelt zege opnieuw in slotfase

DFC heeft in misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tegen titelkandidaat SVW de zege op het nippertje laten liggen. Net zoals in de ontmoetingen tegen HSSC’61 en Streefkerk nekte de slotfase de thuisclub. Al wat er overbleef was een nauwelijks bevredigend 3-3 gelijkspel. DFC wacht zodoende in deze competitie nog steeds op de eerste zege voor eigen publiek.


Van tevoren was een gelijkspel tegen SVW nog niet zo gek geweest, zo was de algemene gedachte bij de thuisclub. De gasten uit de bliekstad zijn namelijk overtuigend aan het seizoen begonnen, met slechts één gelijkspel en verder uitsluitend overwinningen. En ook het doelsaldo van 27 doelpunten voor en 7 tegen sprak boekdelen. Door trainer Laurens Gerlich waren op voorhand dan ook enige maatregelen genomen. DFC zou een afwachtende houding aannemen, om vervolgens in de counter toe te slaan.


Met deze strijdwijze kende SVW zichtbaar moeite. De defensie van DFC was goed georganiseerd én de uitbraken des te gevaarlijker. Al in de vierde minuut had dat tot een voorsprong voor de thuisclub kunnen leiden. Het was Robin Ramesar, die in kansrijke positie voor het doel verscheen, maar te slapjes afdrukte. Dik een half uur later smaakte dezelfde speler het genoegen om wel doeltreffend uit te halen. Scheidsrechter Harry van Meerkerk wees resoluut naar de strafschopstip, nadat Jeroen Kleinhuis in het zestienmetergebied onderuit was gehaald. Ramesar faalde vervolgens niet: 1-0.


Al snel in de tweede helft verdubbelde DFC de voorsprong. Invaller Merijn van Groesen zette een uitstekende aanval op, die Dennis Raaymakers degelijk afrondde: 2-0. Vanaf dat moment zette SVW alles op één kaart en ging ook scheidsrechter Van Meerkerk zich nadrukkelijk met de wedstrijd bemoeien. De beslissingen van de arbiter waren in de verste verte niet in het voordeel van DFC, zodat SVW opnieuw de aansluiting vond met twee doelpunten van Fabian Vroegh. Een prachtige vrije trap van Robin Ramesar herstelde in de 76ste minuut de verhoudingen, maar het laatste woord was vervolgens toch nog aan SVW dat via Kees van Baalen een strafschop benutte: 3-3. (Verslag Peter de Roo).       


DFC-SVW 3-3 (1-0). 36. Robin Ramesar (strafschop) 1-0, 53. Dennis Raaymakers 2-0, 63. Fabian Vroegh 2-1, 71. Fabian Vroegh 2-2, 76. Robin Ramesar 3-2, 88. Kees van Baalen (strafschop) 3-3. Scheidsrechter: Harry van Meerkerk.


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Marco van Woerkom, Marcel van Nes, Davey Bommel; Danny Haksteen (75. Louisiano Trinidad), Ernst de Pee, Robin Ramesar, Jeroen Kleinhuis (40. Merijn van Groesen), Maarten Zilverschoon, Coskun Altintas.


BIJGAAND FOTO´s van DFC – SVW van afgelopen zaterdag gemaakt door Stephan van Beusekom en Louisiano Trinidad.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com