DFC – UNITAS (2): Laurens Gerlich op het puntje van z´n stoel…

17 november 2007 1812x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – UNITAS (2): Laurens Gerlich op het puntje van z´n stoel…

Tot het laatste moment zat Laurens Gerlich bij de dug-out op het puntje van zijn stoel. Zou het in de slotfase nu weer misgaan? Om tien minuten over half vijf, na een extra tijd van dik zeven minuten alleen al in de tweede helft, kon de trainer van DFC opgelucht ademhalen. De tweede zege van het seizoen was binnen.


Gerlich was de eerste om te erkennen dat zijn ploeg onnodig in moeilijkheden was gekomen. Na de 2-1 waren er legio kansen om de wedstrijd tegen Unitas definitief in het voordeel te beslissen. “En dat kunnen wij ons zelfs aanrekenen,” vond de wat grieperige trainer van DFC. “Zolang je de 3-1 en 4-1 niet maakt blijft het spannend. We hebben heel veel open kansen gekregen.”


Gerlich telde er zonder te overdrijven zeven. Vooral de gemiste strafschop van Robin Ramesar en de bijna niet te missen kans van Coskun Altintas wogen in de slotfase zwaar. Het was doelman Danny Peters (foto), die DFC er in blessuretijd doorsleepte door een strafschop te stoppen. Laurens Gerlich was dan ook uitermate te spreken over zijn keeper.


Met de wedstrijden tegen Noordeloos op komst mag DFC inmiddels voorzichtig naar een vast plekje in de middenmoot van de ranglijst kijken. 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com