DFC – UNITAS (1): Eerste thuiszege van het seizoen na hectisch duel

17 november 2007 1792x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – UNITAS (1): Eerste thuiszege van het seizoen na hectisch duel

DFC heeft de tweede zege van het seizoen behaald en de eerste voor eigen publiek. Unitas was aan de Reeweg-Oost met 2-1 het slachtoffer. Op de ‘driepunter’ viel weinig af te dingen, want de Dordtenaren waren over de gehele wedstrijd genomen de betere ploeg. Toch dreigde er in de slotfase van het duel nog even puntenverlies voor DFC. Het was aan doelman Danny Peters te danken dat de gelijkmaker alsnog kon worden voorkomen. Dik in blessuretijd ranselde hij een strafschop van de Gorcumers uit de linkerbenedenhoek.


DFC-Unitas, zo mag wel worden gezegd, was de wedstrijd van de gemiste kansen. Vooral de thuisclub grossierde er in. In de 13de minuut leidde dat al tot een voorsprong voor DFC. Uit een vrije trap van Merijn van Groesen lette Robin Ramesar attent op en verschalkte de doelman van Unitas in tweede instantie: 1-0. Voor Unitas was dat het sein om aanvallend iets meer te gaan ondernemen. Direct gevaar dreigde er echter niet voor DFC, zodat de gelijkmaker in de 36ste minuut eigenlijk als een volslagen verrassing viel. Het was spits Jorn van Loon, die doelman Danny Peters van dichtbij passeerde. Nauwelijks vier minuten later kreeg Robin Ramesar de uitgelezen mogelijkheid om DFC opnieuw op een voorsprong te zetten. Deze keer was de strafschop aan de middenvelder, die tegen SVW nog onberispelijk raak schoot, niet besteed.


Het uitblijven van een verdiende 2-1 bleek voor DFC een fikse streep door de rekening, ondanks kansen voor Davut Sahan, Merijn van Groesen en Maarten Zilverschoon. Met Jeroen Kleinhuis in de tweede helft voor Merijn van Groesen heropende DFC de jacht op een nieuwe voorsprong. Het bleek een gouden greep van trainer Laurens Gerlich, want koud vijf minuten in het veld drukte Jeroen Kleinhuis van ruim 20 meter succesvol af:  2-1. Vanaf dat moment was DFC dichterbij een grotere voorsprong dan Unitas bij de gelijkmaker. De beste kans was voor invaller Coskun Altintas, die verzuimde een actie van Maarten Zilverschoon, voor open doel te verzilveren. Zodoende kwam DFC in de slotfase nog onnodig in de problemen. De eerste thuiszege van het seizoen is echter nu een feit. Wellicht volgen er meer. (Verslag Peter de Roo).


DFC-Unitas 2-1 (1-1). 13. Robin Ramesar 1-0, 36. Jorn van Loon 1-1, 50. Jeroen Kleinhuis 2-1. Rode kaart: Robin Ramesar (2x geel).


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Marco van Woerkom, Marcel van Nes, Davey Bommel; Danny Haksteen (64. Coskun Altintas), Ernst de Pee, Robin Ramesar, Merijn van Groesen (46. Jeroen Kleinhuis); Davut Sahan, Maarten Zilverschoon (90. Daaf Stok).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com