DFC – NOORDELOOS (1): Sterk DFC slaagt riant voor tussenexamen (6-1)

25 november 2007 1994x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – NOORDELOOS (1): Sterk DFC slaagt riant voor tussenexamen (6-1)

Het heeft er alle schijn van dat DFC zijn draai in de vierde klasse C bij de zaterdagamateurs heeft gevonden. Deze conclusie wordt door de resultaten van de laatste weken bevestigd. Na het gelijke spel tegen koploper SVW (3-3), de overwinning tegen Unitas (2-1) volgde zaterdag een nieuwe uitdaging tegen het laaggeklasseerde Noordeloos. DFC slaagde met vlag en wimpel voor het tussentijdse examen – er volgen nog 16 wedstrijden –  door de gasten met liefst 6-1 van het veld te spelen. Vooral in de slotfase was de thuisclub uitermate doeltreffend. En eerlijk is eerlijk de monsterzege deed het wedstrijdbeeld nauwelijks geweld aan.


Toch kwam de tweede thuiszege van het seizoen niet zo gemakkelijk tot stand als dat de uitslag doet vermoeden. Vooral in de tweede helft dreigde de wedstrijd te kantelen, nadat Noordeloos nadrukkelijk op zoek was naar de gelijkmaker. DFC kende daarbij het geluk van een kopbal van Ron Vuurens tegen de lat. Met het uitblijven van de gewenste 2-2 nam vervolgens de motivatie van Noordeloos zienderogen af.


Nog voor de wedstrijd in de eerste helft halverwege was, nam DFC tegen Noordeloos de leiding. Ernst de Pee bekroonde een inleidende actie van Robin Ramesar met een fraaie misleidende beweging voor alle verdedigers om vervolgens resoluut af te drukken. Nauwelijks vijf minuten later volgde DFC’s tweede treffer. Maarten Zilverschoon plantte een hoekschop op het hoofd van Robin Ramesar, die Davut Sahan in staat stelde om de 2-0 aan te tekenen.


Voor Noordeloos leek vanaf dat moment een fikse oorvijg in het verschiet te liggen. Het was ook het enige verwijt dat DFC-trainer Laurens Gerlich zijn elftal na afloop kon maken, dat de 3-0 en 4-0 op zich liet wachten. Robin Ramesar was dichtbij, maar slaagde niet in zijn poging, maar Ron Vuurens des te beter. De verdediger van Noordeloos benutte een strafschop feilloos door doelman Danny Peters met een hard en droog schot kansloos te laten.


Met de 2-1 was er weer nieuwe hoop voor de bezoekers. Het was echter spits Maarten Zilverschoon, die de tegenpartij alle illusies ontnam. Met een onverwacht afstandsschot zorgde hij in de 69ste minuut voor de 3-1. Voor Noordeloos was dat het begin van het einde. De organisatie was ver te zoeken, zodat DFC via Coskun Altintas, Maarten Zilverschoon en invaller Marlon Kramer kon uitlopen naar een eclatante 6-1 overwinning, de hoogste score van het seizoen.  Volgende week wacht de replay in Noordeloos. Met de monsterzege in Dordt op zak, zal DFC in de uitwedstrijd wel iets te wachten staan.   (Verslag Peter de Roo).         


DFC-Noordeloos 6-1 (2-1). 22. Ernst de Pee 1-0, 27. Davut Sahan 2-0, 35. Ron Vuurens (strafschop) 2-1, 69. Maarten Zilverschoon 3-1, 72. Coskun Altintas 4-1, 90. Maarten Zilverschoon 5-1, 90. (+1) Marlon Kramer 6-1. Gele kaart: Marco van Woerkom (DFC).


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Marcel van Nes (80. Mark Jongeneel), Marco van Woerkom, Davey Bommel (88. Stephan Beusekom); Davut Shan, Ernst de Pee, Jeroen Kleinhuis, Robin Ramesar (69. Marlon Kramer); Coskun Altintas, Maarten Zilverschoon.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com