JEUGD (1): Knappe prestatie DFC A1 bij koploper RKDVC A1 (3-3)

13 oktober 2007 589x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): Knappe prestatie DFC A1 bij koploper RKDVC A1 (3-3)

DFC A1 verrichtte vanmiddag in de hoofdklasse B van de A-junioren een knappe prestatie door in Drunen koploper RKDVC A1 te bedwingen (3-3). Trainer Frank Zwakhals was na afloop dik tevreden. ,,Er is hard gewerkt en vooral als team gespeeld’’.


In de achterste linie acteerde laatste man Ruben Schot (foto) sterk en op het middenveld maakten Firat Kaynar, Lutfullah Kilic en Sabit Kayhan een sterke indruk. Knap en tekenend voor de mentaliteit was dat DFC in de slotfase – toen het met tien man speelde – toch nog via een weergaloze goal van spits Marvin Hooploot verdiend langszij kwam (3-3).


Door wat ongelukkige momenten in de verdediging kwam DFC op een 2-0 achterstand. Bij rust had DFC zich echter weer uitzicht op een gunstig resultaat gecreëerd. Ibo Karasahin stoorde de doelman van RKDVC zodanig dat die zichzelf in de problemen bracht waarna collega-spits Marvin Hooplot kon toeslaan: 2-1.


In de pauze attendeerde Zwakhals zijn ploeg op de tactische mogelijkheden om de angel  uit het RKDVC-spel te halen. Zijn spelers pakten de adviezen goed op en kwamen al snel op 2-2. Na voorbereidend werk van Jonathan Dubbeldam knalde Sabit Kayhan met een fraaie volley de 2-2 binnen. Tien minuten voor tijd kwam RKDVC uit een klutsbal opnieuw op voorsprong. Voor DFC leek kort daarop het doek gevallen toen Ibo Karasahin rood kreeg. Met tien man demonstreerde DFC evenwel een uitstekende wedstrijdmentaliteit die bekroond werd met de fraaie gelijkmaker van Marvin Hooplot.


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Aike Janssen (Jelle Cove), Ruben Schot, Michael Nieboer, Jonathan Dubbeldam, Sabit Kayhan, Firat Kaynar, Lutfullah Kilic, Ahman Dhondai, Ibo Karasahin, Marvin Hooplot.


Uitslagen hoofdklasse B van vandaag:  Dongen – SAB 4-4, Pelikaan – Oranje Wit 0-1, RKDVC – DFC 3-3, V VGZ – Uno Animo 3-1, Wieldrecht – Theole 2-1.


Stand: RKDVC 7-17, Oranje Wit 7-16, VVGZ 6-13, Dongen 7-12, DFC 6-10, RKTVV 6-9, Theole 7-9, Wieldrecht 7-9, SAB 6-7, Uno Animo 7-6, Pelikaan 6-3, Oosterhout 6-0.


TEAMFOTO DFC A1 te vinden in de rubriek TEAMKEUZE rechtsbovenin deze site.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com