JEUGD (1): DFC A1 herstelt zich na rust en verslaat RKTVV met 2-1

27 oktober 2007 714x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): DFC A1 herstelt zich na rust en verslaat RKTVV met 2-1

DFC A1 nam vanmiddag tegen RKTVV A1 na rust revanche op zichzelf. In het eerste bedrijf draaide de ploeg van trainer Frank Zwakhals heel matig. Inzet en organisatie ontbraken, waardoor de gasten uit Tilburg al na luttele minuten op een 0-1 voorsprong kwamen en daarna nog diverse kansen kregen om de score op te voeren.


Na de hervatting kwam een herboren DFC binnen de lijnen. ,,Toen stond er wel een team en dan komen je kwaliteiten weer automatisch bovendrijven´´, aldus Zwakhals. De ene aanval na de andere rolde af op het Tilburgse doel. Goals konden niet uitblijven. Het waren de spitsen Marvin Hooplot (pas in het tweede bedrijf binnen de lijnen gekomen) en Sabit Kayhan die met fraaie goals DFC alsnog een verdiende overwinning bezorgden: 2-1.


Het duurde overigens een kwartier eer DFC langszij kwam. Rechtsachter Kevin Verstegen ging er op rechts vandoor en gaf een fantastische voorzet die door de attente Marvin Hooplot meteen achter de kansloze RKTVV-doelman werd geschoven. DFC bleef dreigen en gaf achterin in tegenstelling tot voor rust nauwelijks wat weg. Waar er toch even dreiging ontstond was keeper Koen van Torenburg paraat.


Het nieuwe elan van DFC resulteerde in tal van hele en halve mogelijkheden. Toch viel de verdiende winnende goal pas vijf minuten voor tijd. Sabit Kayhan rondde voorbereidend werk van Thomas van Brakel en Marvin Hooplot met de knie fraai af: 2-1. (verslag don fredo).


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Kevin Verstegen, Jelle Cove (75 m Ruben Schot), Aike Janssen, Jonathan Dubbeldam, Thomas van Brakel, Firat Kaynar, Lutfullah Kilic, Hikmet Uysal (10 m Ahman Dhondai), Volkan Mavili (46 m Marvin Hooplot), Sabit Kayhan. Scheidsrechter J. Versteeg uit Wijk en Aalburg floot uitstekend.


De topper in de hoofdklasse B van de A-junioren tussen Oranje Wit en RKDVC eindigde onbeslist (0-0). Overige uitslagen van vandaag: DFC – RKTVV 2-1, Oosterhout – Dongen 1-5, SAB – VVGZ 2-2, Theole –Pelikaan 3-1, Uno Animo – Wieldrecht 1-3.


Stand:  RKDVC 8-18, Oranje Wit 8-17, Dongen 7-15, VVGZ 7-14, DFC 8-13, Theole 8-12, Wieldrecht 8-12, SAB 8-11, RKTVV 7-9, Uno Animo 8-6, Pelikaan 7-3, Oosterhout 7-0.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com